Lovernj Srbima: Pobjeđujete Češku, pa Italiju...!

"... Pa, svi zajedno idemo u Rio", nasmejao se Francuz posle plasmana u polufinale Eurobasketa.

Košarka 16.09.2015 | 17:40
Lovernj Srbima: Pobjeđujete Češku, pa Italiju...!

Francuska je i u utorak opravdala ulogu favorita. Letonija (Janičenoks, Strelnijeks i Dairis Bertans) pokazali su joj zube, ali nije bilo ni realno očekivati da će moći da izdrže do završnice.

Sa "overenim" plasmanom u polufinale, prvaci Starog kontinenta mogli su da odahnu.

Pritisak koji nose na leđima kao da je vidljiv u svakom njihovom zakucavanju. Kao da kroz obruč probace i loptu i deo tereta ogromnog očekivanja javnosti.

Na sledećoj stanici, čekaju ih Španci, koje su u Sloveniji 2013. pobedili u polufinalu, a u Madridu 2014. u četvrtfinalu.

Žofri Lovernj dugo je bio zadržavan u miks zoni stadiona Lila, pre nego što je, kao i uvek srdačan, stao pred srpske novinare.

"Letonija je dobar tim. Igraju dobro zajedno. U jednom trenutku smo zaigrali čvršće odbranu i postalo je lakše za nas. U sledećem kolu nas čekaju Španci i to je za nas derbi. Nešto kao vi i Hrvati ili ne znam... Videćemo šta će biti. Moraćemo da se pripremimo. Pobedili smo ih prošle godine u Španiji i verujem da će sad oni hteti da pobede u Francuskoj. Moraćemo da pokažemo karakter".

"Ako smo ih pobedili dva puta, moraćemo da ih pobedimo i treći put", dodao je Lovernj

Protiv Srbije, bivši igrač Partizana moći će ponovo da zaigra tek u finalu, koje i očekuje da se dogodi.

"Srbija je favorit. Ima tim da bude u finalu. Mislim da ćete pobediti Češku, pa da ćete pobediti Italiju i onda... U finalu... Da svi odemo u Rio", nasmejao se Lovernj.

Boris Dalo dopisivao se tokom utakmice sa Davisom Bertansom, jer je njegov brat Dairis igrao na stadionu Lila. Pisali su na srpskom.

"Dalo je odličan momak. Pričam s njim svakog dana ili svakog drugog dana. Uživa u svom novom klubu - Šarks D Antib i prati šta radim ja i šta rade igrači s kojima je igrao u Partizanu". "Sa Davisom se nisam video od Vegasa. Tamo smo proveli nekoliko večeri, ali se večeras nismo čuli", dodao je Lovernj.

Komentari / 0

Ostavite komentar