Шкундрић предсједник Звезде?! "Ако ме позову..."

"... разговараћемо", поручио је члан УО ФК Црвена звезда и председник спортског друштва, уз истицање да се никада у животу није кандидовао за неку функцију, већ је увек био предлаган.

Фудбал 16.09.2015 | 23:00
Шкундрић предсједник Звезде?! "Ако ме позову..."

Избори за председника ФК Црвена звезда расписани су за 11. октобар, а до тада, на челу клуба остаће Светозар Мијаиловић.

На питање новинара после вишечасовне седнице Управног одбора да ли ће се поново кандидовати за руководећу функцију клубом, није имао конкретан одговор.

"Рано је још за те приче. Кандидат мора најкасније пет дана пред изборе да истакне кандидатуру", поручио је Мијаиловић.

Протеклих недеља у јавности су се као потенцијални председнички кандидати помињали Небојша Човић, Ивица Тончев и Петар Шкундрић.

Председник Спортског друштва Црвена звезда није одбацио могућност да преузме фудбалску секцију, али је истакао да се неће сам кандидовати.

"Ја никоме нисам обећао да ћу бити кандидат. Моје име је помињано пре, а видим и сада... У животу се нисам кандидовао за неку функцију, не зато што мислим да не могу нешто да радим, него зато што сам увек сматрао да други треба да оцене резултат мог рада и да ли је тако нешто добро. Увек ме је неко други звао или предложио", рекао је Шкундрић.

На подпитање шта ако га поново неко предложи, одговорио је:

"Ако ме позову, разговараћемо".

Први човек Спортског друштва Црвена звезда има и своју визију председника фудбалског клуба.

"Око председника ФК Црвена звезда мора да буде постигнут консензус и он мора да има подршку шире звездашке заједнице. Јако је важно да, ко год буде био кандидат, има широку подршку, јер је то општи друштвени интерес. Црвена звезда је велика институција и државни бренд", истакао је Шкундрић, који није задовољан одлуком да се распишу избори већ за средину октобра.

"Постигнут је један озбиљан договор о изласку на изборе, што није нимало једноставно када је сезона у току. Сматрао сам да је боље да изборе одржимо у редовним процедурама, али одржали смо унапред дату реч".

Разочаран одлуком да избори буду у року од 30 дана је и генерални директор Звездан Терзић.

"Дубоко сам уверен да је Црвена звезда била на добром путу, европском, све до данас. Како резултатски, тако и финансијски... То се најбоље видело у суботу када смо, игром, понизили Партизан. Мислим да ова одлука не иде у прилог Црвеној звезди, јер се избори одржавају усред првенства и, неминовно је, довешће до дестабилизације клуба. Уз то, 15. октобра следи нам нова контрола УЕФА", нерасположен је био Терзић у разговору са новинарима.

Терзић је, такође, потврдио свој најављени одлазака када дође до избора новог руководства, а и истакао је и да су чланови Управног одбора поштовали све захтеве навијача, што подразумева и одлазак комплетног актуелног руководства клуба.

Да ли ће тако и бити, видећемо...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Горан Кос

16.09.2015 21:43

По овоме,Тито је јос зив !

ОДГОВОРИТЕ