Škundrić predsjednik Zvezde?! "Ako me pozovu..."

"... razgovaraćemo", poručio je član UO FK Crvena zvezda i predsednik sportskog društva, uz isticanje da se nikada u životu nije kandidovao za neku funkciju, već je uvek bio predlagan.

Fudbal 16.09.2015 | 23:00
Škundrić predsjednik Zvezde?! "Ako me pozovu..."

Izbori za predsednika FK Crvena zvezda raspisani su za 11. oktobar, a do tada, na čelu kluba ostaće Svetozar Mijailović.

Na pitanje novinara posle višečasovne sednice Upravnog odbora da li će se ponovo kandidovati za rukovodeću funkciju klubom, nije imao konkretan odgovor.

"Rano je još za te priče. Kandidat mora najkasnije pet dana pred izbore da istakne kandidaturu", poručio je Mijailović.

Proteklih nedelja u javnosti su se kao potencijalni predsednički kandidati pominjali Nebojša Čović, Ivica Tončev i Petar Škundrić.

Predsednik Sportskog društva Crvena zvezda nije odbacio mogućnost da preuzme fudbalsku sekciju, ali je istakao da se neće sam kandidovati.

"Ja nikome nisam obećao da ću biti kandidat. Moje ime je pominjano pre, a vidim i sada... U životu se nisam kandidovao za neku funkciju, ne zato što mislim da ne mogu nešto da radim, nego zato što sam uvek smatrao da drugi treba da ocene rezultat mog rada i da li je tako nešto dobro. Uvek me je neko drugi zvao ili predložio", rekao je Škundrić.

Na podpitanje šta ako ga ponovo neko predloži, odgovorio je:

"Ako me pozovu, razgovaraćemo".

Prvi čovek Sportskog društva Crvena zvezda ima i svoju viziju predsednika fudbalskog kluba.

"Oko predsednika FK Crvena zvezda mora da bude postignut konsenzus i on mora da ima podršku šire zvezdaške zajednice. Jako je važno da, ko god bude bio kandidat, ima široku podršku, jer je to opšti društveni interes. Crvena zvezda je velika institucija i državni brend", istakao je Škundrić, koji nije zadovoljan odlukom da se raspišu izbori već za sredinu oktobra.

"Postignut je jedan ozbiljan dogovor o izlasku na izbore, što nije nimalo jednostavno kada je sezona u toku. Smatrao sam da je bolje da izbore održimo u redovnim procedurama, ali održali smo unapred datu reč".

Razočaran odlukom da izbori budu u roku od 30 dana je i generalni direktor Zvezdan Terzić.

"Duboko sam uveren da je Crvena zvezda bila na dobrom putu, evropskom, sve do danas. Kako rezultatski, tako i finansijski... To se najbolje videlo u subotu kada smo, igrom, ponizili Partizan. Mislim da ova odluka ne ide u prilog Crvenoj zvezdi, jer se izbori održavaju usred prvenstva i, neminovno je, dovešće do destabilizacije kluba. Uz to, 15. oktobra sledi nam nova kontrola UEFA", neraspoložen je bio Terzić u razgovoru sa novinarima.

Terzić je, takođe, potvrdio svoj najavljeni odlazaka kada dođe do izbora novog rukovodstva, a i istakao je i da su članovi Upravnog odbora poštovali sve zahteve navijača, što podrazumeva i odlazak kompletnog aktuelnog rukovodstva kluba.

Da li će tako i biti, videćemo...

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Goran Kos

16.09.2015 21:43

Po ovome,Tito je jos ziv !

ODGOVORITE