Божић: Звао сам Дулета истог дана!

Нови тренер Партизана Петар Божић каже да нема превише искуства, али да ће све што зна усмерити ка свом новом послу.

Кошарка 17.09.2015 | 09:00
Божић: Звао сам Дулета истог дана!

“Велика част за мене, али и одговорност због специфичне ситуације. Први корак јесте формирање струке, а онда и тима. Штаб ће чинити Вуле Авдаловиц, Душан Кецман и Горан Тадић. Трудићу се да умеће и енергију усмерим у посао, иако немам превише искуства".

Божић је дуго био капитен црно-белих, а потом и асистент Душку Вујошевићу.

“Звао сам истог дана Дулета, имамо сјајан однос, ценим га, хвала му на свему што ме је научио. Ја се сада окрећем свом послу. Када сам дошао у клуб, желео сам једног дана да будем први тренер. Ситуација је комплексна, али мислим да ћемо сви заједно успети да се изборимо“, каже Божић.

Потпредседник црно-белих Мирослав Берић рекао је да је с Божићем потписан уговор на две плус једну годину.

“Ми с Пером имамо велике планове, биће велики тренер једног дана. Сада желимо уз минимална улагања да комплетирамо екипу. За почетак је велика ствар што нисмо у блокади, то је већ корак ка оживљавању клуба“, каже Берић.

У Партизан ће се вратити Чедомир Витковац, а у плану је довођење једног странца.

Божић је боје Партизана бранио од 2004. до 2012. године, а по крају играчке каријере и једне сезоне у Металцу, прихватио је улогу Вујошевићевог асистента на клупи ’црно-белих’. Током каријере је играо и за Беобанку, Раднички Југопетрол, Хемофарм и ваљевски Металац.

Највеће успехе Божић је остварио управо са тимом из Хумске – пошто је освојио осам националних титула, пет трофеја регионалне АБА лиге и исто толико националних Купова, а био је и део екипе која је учествовала на Фајнал-фору Евролиге у Паризу 2010. године.

Коментари / 0

Оставите коментар