Božić: Zvao sam Duleta istog dana!

Novi trener Partizana Petar Božić kaže da nema previše iskustva, ali da će sve što zna usmeriti ka svom novom poslu.

Košarka 17.09.2015 | 09:00
Božić: Zvao sam Duleta istog dana!

“Velika čast za mene, ali i odgovornost zbog specifične situacije. Prvi korak jeste formiranje struke, a onda i tima. Štab će činiti Vule Avdalovic, Dušan Kecman i Goran Tadić. Trudiću se da umeće i energiju usmerim u posao, iako nemam previše iskustva".

Božić je dugo bio kapiten crno-belih, a potom i asistent Dušku Vujoševiću.

“Zvao sam istog dana Duleta, imamo sjajan odnos, cenim ga, hvala mu na svemu što me je naučio. Ja se sada okrećem svom poslu. Kada sam došao u klub, želeo sam jednog dana da budem prvi trener. Situacija je kompleksna, ali mislim da ćemo svi zajedno uspeti da se izborimo“, kaže Božić.

Potpredsednik crno-belih Miroslav Berić rekao je da je s Božićem potpisan ugovor na dve plus jednu godinu.

“Mi s Perom imamo velike planove, biće veliki trener jednog dana. Sada želimo uz minimalna ulaganja da kompletiramo ekipu. Za početak je velika stvar što nismo u blokadi, to je već korak ka oživljavanju kluba“, kaže Berić.

U Partizan će se vratiti Čedomir Vitkovac, a u planu je dovođenje jednog stranca.

Božić je boje Partizana branio od 2004. do 2012. godine, a po kraju igračke karijere i jedne sezone u Metalcu, prihvatio je ulogu Vujoševićevog asistenta na klupi ’crno-belih’. Tokom karijere je igrao i za Beobanku, Radnički Jugopetrol, Hemofarm i valjevski Metalac.

Najveće uspehe Božić je ostvario upravo sa timom iz Humske – pošto je osvojio osam nacionalnih titula, pet trofeja regionalne ABA lige i isto toliko nacionalnih Kupova, a bio je i deo ekipe koja je učestvovala na Fajnal-foru Evrolige u Parizu 2010. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar