Дијуф: Џерард је расиста, није смио да ме погледа!

Аутобиографија Стивена Џерарда изазвала је реакције широм света, а медији у ВБ су пренели изјаву Ел Хађија Дијуфа у којој је бившег капитена назвао расистом.

Фудбал 20.09.2015 | 18:20
Дијуф: Џерард је расиста, није смио да ме погледа!

Легендарни фудбалер клуба са Енфилд роуда је у књизи написао да је Сенегалац једно од највећих појачања, али и да није био толико фокусиран на посао, већ да је већу пажњу давао свом имиџу и друштвеном животу.

Такође, навео је да је немогуће направити паралелу између Марија Балотелија и Дијуфа, истакао је да је имао поштовање за Италијана, док али не и за некадашњег репрезентативца Сенегала.

Уследила је реакција бившег фудбалера Болтона и актуелног члана малезијског Сабаха.

“Видели смо како је живот Марија Балотелија у Ливерпулу учинио неподношљивим. Упозорио сам га на то, у том клубу нису добродошли тамнопути играчи који нису из Енглеске. Они немају шансе, то је опште познато“, рекао је Дијуф.

Нападач је у Ливерпулу провео три године, од 2002. до 2005, одиграо је 55 утакмица и постигао свега три гола.

“Џерард никада није волео људе црне расе, када сам ја био у Ливерпулу ставио сам му до знања да сам црнац, да нисам Енглез, али нисам дозволио да ме гази. За све време које сам провео тамо није смео да ме погледа у очи“, додао је Дијуф.

Ипак, репутацију је стекао у националном тиму, за који је наступио у 69 наврата, а 21 пут се уписао у стрелце.

“Џерард је једноставно љубоморан, оно што сам ја радио у фудбалу он никада није. У Ливерпул сам дошао са ставом шефа параде јер сам био поштован у светском фудбалу. Највећи фудбалски стручњаци су ме сврстали у 100 најбољих фудбалера века. Где год одем славе ме, где год Џерард оде, вређају га“, закључио је Дијуф.

Коментари / 0

Оставите коментар