Dijuf: Džerard je rasista, nije smio da me pogleda!

Autobiografija Stivena Džerarda izazvala je reakcije širom sveta, a mediji u VB su preneli izjavu El Hađija Dijufa u kojoj je bivšeg kapitena nazvao rasistom.

Fudbal 20.09.2015 | 18:20
Dijuf: Džerard je rasista, nije smio da me pogleda!

Legendarni fudbaler kluba sa Enfild rouda je u knjizi napisao da je Senegalac jedno od najvećih pojačanja, ali i da nije bio toliko fokusiran na posao, već da je veću pažnju davao svom imidžu i društvenom životu.

Takođe, naveo je da je nemoguće napraviti paralelu između Marija Balotelija i Dijufa, istakao je da je imao poštovanje za Italijana, dok ali ne i za nekadašnjeg reprezentativca Senegala.

Usledila je reakcija bivšeg fudbalera Boltona i aktuelnog člana malezijskog Sabaha.

“Videli smo kako je život Marija Balotelija u Liverpulu učinio nepodnošljivim. Upozorio sam ga na to, u tom klubu nisu dobrodošli tamnoputi igrači koji nisu iz Engleske. Oni nemaju šanse, to je opšte poznato“, rekao je Dijuf.

Napadač je u Liverpulu proveo tri godine, od 2002. do 2005, odigrao je 55 utakmica i postigao svega tri gola.

“Džerard nikada nije voleo ljude crne rase, kada sam ja bio u Liverpulu stavio sam mu do znanja da sam crnac, da nisam Englez, ali nisam dozvolio da me gazi. Za sve vreme koje sam proveo tamo nije smeo da me pogleda u oči“, dodao je Dijuf.

Ipak, reputaciju je stekao u nacionalnom timu, za koji je nastupio u 69 navrata, a 21 put se upisao u strelce.

“Džerard je jednostavno ljubomoran, ono što sam ja radio u fudbalu on nikada nije. U Liverpul sam došao sa stavom šefa parade jer sam bio poštovan u svetskom fudbalu. Najveći fudbalski stručnjaci su me svrstali u 100 najboljih fudbalera veka. Gde god odem slave me, gde god Džerard ode, vređaju ga“, zaključio je Dijuf.

Komentari / 0

Ostavite komentar