Опрез: Салмонела у "Ледо" пилећем месу!

Инспекција Републике Српске до сада од надлежне Агенције за безбједност хране БиХ није апримила обавјештење да је на тржиште БиХ дистрибуисано "Ледо" пилеће уситњено месо од 500 грама, производ с датумом замрзавања 10. јул 2015. и роком употребе до 9. јула 2016. године, у којем је пронађена бактерија салмонела, речено је Срни у Инспекторату.

Босна и Херцеговина 16.09.2015 | 15:19
Опрез: Салмонела у "Ледо" пилећем месу!

Из ове установе истичу да су у Агенцији за безбједност хране БиХ сазнали да за сада располажу само информацијама из медија и да су од предузећа "Ледо" из Читлука затражили да им се доставе информације да ли је било увоза спорног производа на тржиште БиХ, а од чега ће зависити евентуално даље поступање инспекције.

Систем контроле хране у БиХ уређен је тако да је Агенција за безбједност хране БиХ члан Европског система брзог обавјештавања о здравствено неисправној храни и храни за животиње /РАСФФ/.

"Помоћу овог система земље чланице размјењују информације у случајевима када постоји ризик по људско здравље, а због којег су покренуте одређене мјере попут повлачења, одузимања или забране продаје одређених производа. Уколико постоји потенцијални ризик да се на нашем тржишту пронађе здравствено неисправна храна, Агенција за безбједност хране као контактна тачка за БиХ обавјештава инспекцију о потреби појачаног надзора", наводе у Инспекторату.

Министарство пољопривреде Хрватске објавило је да се са тржишта повлачи "Ледо" пилеће уситњено месо од 500 грама, замрзнути производ с датумом замрзавања 10. јул 2015. и роком употребе до 9. јула 2016. године јер је у месу пронађена бактерија салмонела.

Произвођач је фирма "Месфино" из Чазме, а "Ледо" је дистрибутер производа, наводи се у саопштењу Министарства.

"Ледо" је обавијестио потрошаче о повлачењу овог производа, те их позвао да их контактирају уколико имају овај производ како би им се омогућила замјена за други или поврат новца.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србин

16.09.2015 16:24

Бојкотовати сву робу која долази из ХР...

ОДГОВОРИТЕ