Аустрија због избјеглица увела граничне контроле

Аустрија је од поноћи, због избјегличке кризе, увела граничне контроле.

Свијет 16.09.2015 | 13:58
Аустрија због избјеглица увела граничне контроле

Тежиште контрола су исток и југ земље, а одговарајућу уредбу је влада донијела у сагласности са Шенгенским правилима које дозвољавају привремено увођење граничних контрола.

Контроле су уведене на мађарској, италијанској и словеначкој, као и словачкој граници.

Интензитет кнтрола ће се, како истиче Министарство унутрашњих послова, ограничити на "потребну мјеру за обезбјеђивање сигурности".

Граничне контроле су биле потребне због масивног таласа припадника трећих држава, како би се спријечило угрожавање јавног реда и унутрашње безбједности.

Полицији ће у контролама помагати и војска.

Министарка унутрашњих послова Јохана Микл-Лајтнер објаснила је да су контроле важан сигнал свијету да је немогуће имати неограничен мигрантски талас.

Контроле су договорене са Њемачком, указала је она додајући да је неопходно заједничко европско рјешење, као и прије свега интензивне контроле на спољним границама ЕУ, а тако и у Италији и Грчкој.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Браво

16.09.2015 12:02

ТАКО ТО И ТРЕБА,НА КРАЈУ КРАЈЕВА ТРЕБА И ТУ ЕВРОПСКУ УНИЈУ УКИНУТИ,ОНА ЈЕ И СТВОРИЛА ТЕЗАК ЗИВОТ У ЕВРОПИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

16.09.2015 16:50

Коначно Почетак краја ЕУ и њиховог лицемјерства.Било је и вријеме. Сада ће коначно и Србија увидјети своју заблуду звану ЕУ када Мађари блокирају границе, за њима ће и Колинда јер су то савезници из Другог свјетског рата.

ОДГОВОРИТЕ