Austrija zbog izbjeglica uvela granične kontrole

Austrija je od ponoći, zbog izbjegličke krize, uvela granične kontrole.

Svijet 16.09.2015 | 13:58
Austrija zbog izbjeglica uvela granične kontrole

Težište kontrola su istok i jug zemlje, a odgovarajuću uredbu je vlada donijela u saglasnosti sa Šengenskim pravilima koje dozvoljavaju privremeno uvođenje graničnih kontrola.

Kontrole su uvedene na mađarskoj, italijanskoj i slovenačkoj, kao i slovačkoj granici.

Intenzitet kntrola će se, kako ističe Ministarstvo unutrašnjih poslova, ograničiti na "potrebnu mjeru za obezbjeđivanje sigurnosti".

Granične kontrole su bile potrebne zbog masivnog talasa pripadnika trećih država, kako bi se spriječilo ugrožavanje javnog reda i unutrašnje bezbjednosti.

Policiji će u kontrolama pomagati i vojska.

Ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner objasnila je da su kontrole važan signal svijetu da je nemoguće imati neograničen migrantski talas.

Kontrole su dogovorene sa Njemačkom, ukazala je ona dodajući da je neophodno zajedničko evropsko rješenje, kao i prije svega intenzivne kontrole na spoljnim granicama EU, a tako i u Italiji i Grčkoj.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bravo

16.09.2015 12:02

TAKO TO I TREBA,NA KRAJU KRAJEVA TREBA I TU EVROPSKU UNIJU UKINUTI,ONA JE I STVORILA TEZAK ZIVOT U EVROPI...

ODGOVORITE
Name

Ранко75

16.09.2015 16:50

Коначно Почетак краја ЕУ и њиховог лицемјерства.Било је и вријеме. Сада ће коначно и Србија увидјети своју заблуду звану ЕУ када Мађари блокирају границе, за њима ће и Колинда јер су то савезници из Другог свјетског рата.

ODGOVORITE