Лаушевић: Одлазак из домовине је најболнији

Глумац и писац Жарко Лаушевић, ових дана је у фокусу јавности због улоге у филму "Смрдљива бајка" и улоге у жирију овогодишњег Битефа

Забава 16.09.2015 | 13:25
Лаушевић: Одлазак из домовине је најболнији

Глумац и писац Жарко Лаушевић, који је ових дана у фокусу јавности због улоге у филму "Смрдљива бајка" и улоге у жирију овогодишњег Битефа, после 16 година ћутања, каже да му је одрицање од домовине било најтеже


"Можда ми је одрицање од домовине било најтеже, тај одлазак из Београда 1999. Али, и на то сам био спреман јер сам неколико пута у животу почињао испочетка", рекао је Лаушевић за најновији број НИН-а.

"Почео сам нови живот када сам 1978. дошао у Београд на студије, завршио факултет, почео нови живот. Онда се десила та трагедија, после изласка из затвора сам опет био на почетку, после бомбардовања сам отишао у Њујорк и - опет почетак. Тај одлазак је био најболнији", додао је он.

На питање ко је данас Жарко Лаушевић, он каже да је компликована особа и да је сам у потрази за тим одговором дуги низ година.

"Мислим да зато и пишем, да се одувек и писало из те потребе. Понекад помислим да сам на трагу, али ме већ наредни сопствени поступак демантује", додао је Лаушевић.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар