Laušević: Odlazak iz domovine je najbolniji

Glumac i pisac Žarko Laušević, ovih dana je u fokusu javnosti zbog uloge u filmu "Smrdljiva bajka" i uloge u žiriju ovogodišnjeg Bitefa

Zabava 16.09.2015 | 13:25
Laušević: Odlazak iz domovine je najbolniji

Glumac i pisac Žarko Laušević, koji je ovih dana u fokusu javnosti zbog uloge u filmu "Smrdljiva bajka" i uloge u žiriju ovogodišnjeg Bitefa, posle 16 godina ćutanja, kaže da mu je odricanje od domovine bilo najteže


"Možda mi je odricanje od domovine bilo najteže, taj odlazak iz Beograda 1999. Ali, i na to sam bio spreman jer sam nekoliko puta u životu počinjao ispočetka", rekao je Laušević za najnoviji broj NIN-a.

"Počeo sam novi život kada sam 1978. došao u Beograd na studije, završio fakultet, počeo novi život. Onda se desila ta tragedija, posle izlaska iz zatvora sam opet bio na početku, posle bombardovanja sam otišao u Njujork i - opet početak. Taj odlazak je bio najbolniji", dodao je on.

Na pitanje ko je danas Žarko Laušević, on kaže da je komplikovana osoba i da je sam u potrazi za tim odgovorom dugi niz godina.

"Mislim da zato i pišem, da se oduvek i pisalo iz te potrebe. Ponekad pomislim da sam na tragu, ali me već naredni sopstveni postupak demantuje", dodao je Laušević.

Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar