Избори у Звезди: Терза најављује дестабилизацију!

Избори у Звезди 11. и 12. октобра: Неће моћи да гласају сви чланови, Терзић најављује дестабилизацију клуба! Навијачи који су у претходних месец и кусур дана уплатили чланство неће имати право да бирају председника.

Фудбал 16.09.2015 | 21:30
Избори у Звезди: Терза најављује дестабилизацију!

Црвена звезда ће новог председника добити 12. октобра! На вечерашњем заседању Управног одброа, којем нису присуствовали чланови у оставци попут Ивице Тончева или Славише Кокезе донета је одлука да се председнички избори одрже 11. и 12. октобра. Седници су присуствовала двојица могућих председничких кандидата Петар Шкундрић и Небојша Човић.

Тиме је испоштован захтев тврдог језгра навијача које је захтевало да избори буду одржани најкасније до 15. октобра. Некима од актуелних челника није по вољи овај термин за одржавање избора, али су ипак одлучили да услише жељу навијачима.

Оно што је занимљиво је да је промењен правилник о изборима, па ће у гласању моћи да учествују само навијачи са чланством закључним са 4. авгутом. То је укупно 3.548 гласова. Сви они који су после тога постали чланови и платили чланарину неће имати раније обећано право да учествују на изборима. Правилник је промењен због наводно сумњивих учлањења у последњих месец дана.
“Уверен сам да је Звезда била на добром путу, шампионском, путу стабилизације, све до данас. То се видело до сада, а и у дербију када смо игром понизили Партизан. Као професионалац мислим да ова одлука не иде у прилог Звезди јер је у сред сезоне када је потребно јединство, а избори ће довести до дестабилизације клуба, нарочито јер 15. октобра следи нови мониторинг УЕФА. Али као људи од речи имали смо обавезу да испунимо обећање и одржимо изборе. Од избора не треба бежати али тајминг је погрешан. Навијачи су били изричити, а ја сам био за то да се њихови захтеви испуне. До избора ћу одговорно радити и учинити све да добије три меча до тада”, рекао је Терзић за Блиц.

Члан већа савета клуба Петар Шкундрић који се помиње као председнички кандидат се слаже са Терзићем.
“Постигнут је озбиљан договор да се изађе на изборе што није једноставно, поготово јер имамо јако добар резултат и нову физиономију, са игром из дербија може се у Европу. Ово је важан тренутак за клуб када треба донети одлуку о новом руководству. Ја сам сматрао да избори буду у редовним процедурама, али одржали смо реч. Лицитирање око имена није добро. Ја никоме нисам обећао да ћу бити кандидат. Око избора председника треба да буде озбиљан консензус како међу звездашима тако и шире друштвене заједнице јер је Звезда велика институција. Кандидат мора да има широку подршку то је општи друштвени интерес. У име спортског друштва се захваљујем председнику Мијаиловићу и директору Терзићу на свему што су урадили и верујем да ће наставити да раде за Звезду, па зашто не и у Звезди. Никада се нисам сам кандидовао, увек сам пуштао да други о томе дају процене, увек су ме предлагали. Ако ме позову, разговараћемо”, поручио је Шкундрић у изјави за Блиц.

Коментари / 0

Оставите коментар