Izbori u Zvezdi: Terza najavljuje destabilizaciju!

Izbori u Zvezdi 11. i 12. oktobra: Neće moći da glasaju svi članovi, Terzić najavljuje destabilizaciju kluba! Navijači koji su u prethodnih mesec i kusur dana uplatili članstvo neće imati pravo da biraju predsednika.

Fudbal 16.09.2015 | 21:30
Izbori u Zvezdi: Terza najavljuje destabilizaciju!

Crvena zvezda će novog predsednika dobiti 12. oktobra! Na večerašnjem zasedanju Upravnog odbroa, kojem nisu prisustvovali članovi u ostavci poput Ivice Tončeva ili Slaviše Kokeze doneta je odluka da se predsednički izbori održe 11. i 12. oktobra. Sednici su prisustvovala dvojica mogućih predsedničkih kandidata Petar Škundrić i Nebojša Čović.

Time je ispoštovan zahtev tvrdog jezgra navijača koje je zahtevalo da izbori budu održani najkasnije do 15. oktobra. Nekima od aktuelnih čelnika nije po volji ovaj termin za održavanje izbora, ali su ipak odlučili da usliše želju navijačima.

Ono što je zanimljivo je da je promenjen pravilnik o izborima, pa će u glasanju moći da učestvuju samo navijači sa članstvom zaključnim sa 4. avgutom. To je ukupno 3.548 glasova. Svi oni koji su posle toga postali članovi i platili članarinu neće imati ranije obećano pravo da učestvuju na izborima. Pravilnik je promenjen zbog navodno sumnjivih učlanjenja u poslednjih mesec dana.
“Uveren sam da je Zvezda bila na dobrom putu, šampionskom, putu stabilizacije, sve do danas. To se videlo do sada, a i u derbiju kada smo igrom ponizili Partizan. Kao profesionalac mislim da ova odluka ne ide u prilog Zvezdi jer je u sred sezone kada je potrebno jedinstvo, a izbori će dovesti do destabilizacije kluba, naročito jer 15. oktobra sledi novi monitoring UEFA. Ali kao ljudi od reči imali smo obavezu da ispunimo obećanje i održimo izbore. Od izbora ne treba bežati ali tajming je pogrešan. Navijači su bili izričiti, a ja sam bio za to da se njihovi zahtevi ispune. Do izbora ću odgovorno raditi i učiniti sve da dobije tri meča do tada”, rekao je Terzić za Blic.

Član veća saveta kluba Petar Škundrić koji se pominje kao predsednički kandidat se slaže sa Terzićem.
“Postignut je ozbiljan dogovor da se izađe na izbore što nije jednostavno, pogotovo jer imamo jako dobar rezultat i novu fizionomiju, sa igrom iz derbija može se u Evropu. Ovo je važan trenutak za klub kada treba doneti odluku o novom rukovodstvu. Ja sam smatrao da izbori budu u redovnim procedurama, ali održali smo reč. Licitiranje oko imena nije dobro. Ja nikome nisam obećao da ću biti kandidat. Oko izbora predsednika treba da bude ozbiljan konsenzus kako među zvezdašima tako i šire društvene zajednice jer je Zvezda velika institucija. Kandidat mora da ima široku podršku to je opšti društveni interes. U ime sportskog društva se zahvaljujem predsedniku Mijailoviću i direktoru Terziću na svemu što su uradili i verujem da će nastaviti da rade za Zvezdu, pa zašto ne i u Zvezdi. Nikada se nisam sam kandidovao, uvek sam puštao da drugi o tome daju procene, uvek su me predlagali. Ako me pozovu, razgovaraćemo”, poručio je Škundrić u izjavi za Blic.

Komentari / 0

Ostavite komentar