Дерби 1. кола ЛШ: Муке по Јувеу, четврти део!

Вицешампион Европе после три забрињавајуће партије гостује Манчестер Ситију, који је сезону отворио са пет победа и без примљеног гола.

Фудбал 15.09.2015 | 18:40
Дерби 1. кола ЛШ: Муке по Јувеу, четврти део!

Једна од најзанимљивијих утакмица првог кола Лиге шампиона игра се на стадиону Етихад, на којем домаћи Манчестер Сити дочекује екипу Јувентуса. Ривали су шампионате својих земаља почели драстично различито. Грађани засад суверено држе лидерску позицију у Премијер лиги, са максималним учинком и без примљеног гола. С друге стране, италијански првак забележио је најгори старт у историји и са једним бодом налази се при дну табеле Серије А.

Чињеница је да у последњем првенственом мечу изабраници Мануела Пелегринија нису лако стигли до тријумфа. Кристал Палас био је надомак бода, када је чилеански стручњак у игру убацио 18-годишњег Нигеријца Келечија Иханача, који је на поверење узвратио постигавши одлучујући гол неколико тренутака касније. На жалост навијача Ситија, нови херој Етихада неће моћи да помогне против Старе даме пошто није пријављен за Лигу шампиона. Но, оно што их много више брине је повреда колена Серхија Агуера, због које је његов наступ у уторак вече под сумњом. Пелегрини није желео да се изјашњава о тежини Аргентинчевог проблема, али је признао да се нада да ће моћи да рачуна на Давида Силву и Рахима Стерлинга, који су пропустили гостовање на Селхурст парку.

Великих кадровских проблема има и тренер вицешампиона Европе Масимилијано Алегри, а нову „со на рану“ додао је Клаудио Маркизио. Тек што се опоравио од повреде бутног мишића, сјајни везиста Бјанконера доживео је нову, због које је морао да пре времена напусти терен на утакмици с Кјевом. Кад се томе дода чињеница да бар још неколико недеља неће моћи да рачуна на Самија Кедиру, јасно је да Алегрија очекује врло тежак задатак.

"Налазимо се у периоду транзиције, али то клубу као што је Јувентус не сме да служи као оправдање за неуспехе", рекао је тренер црно-белих и додао: "Упркос свим променама и проблемима идемо у Манчестер да победимо и тако покажемо да и даље имамо квалитет".

Уз дужно поштовање Алегрију и његовим момцима, сумњамо да ће Јуве успети у томе јер Сити од фебруарског окршаја с Барселоном зна само за победе на свом терену. Претходна два дуела ових ривала, у септембру и децембру 2010, завршена су са по 1:1.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

посавац

16.09.2015 08:49

Што рећи, Манџо мајстор

ОДГОВОРИТЕ