Derbi 1. kola LŠ: Muke po Juveu, četvrti deo!

Vicešampion Evrope posle tri zabrinjavajuće partije gostuje Mančester Sitiju, koji je sezonu otvorio sa pet pobeda i bez primljenog gola.

Fudbal 15.09.2015 | 18:40
Derbi 1. kola LŠ: Muke po Juveu, četvrti deo!

Jedna od najzanimljivijih utakmica prvog kola Lige šampiona igra se na stadionu Etihad, na kojem domaći Mančester Siti dočekuje ekipu Juventusa. Rivali su šampionate svojih zemalja počeli drastično različito. Građani zasad suvereno drže lidersku poziciju u Premijer ligi, sa maksimalnim učinkom i bez primljenog gola. S druge strane, italijanski prvak zabeležio je najgori start u istoriji i sa jednim bodom nalazi se pri dnu tabele Serije A.

Činjenica je da u poslednjem prvenstvenom meču izabranici Manuela Pelegrinija nisu lako stigli do trijumfa. Kristal Palas bio je nadomak boda, kada je čileanski stručnjak u igru ubacio 18-godišnjeg Nigerijca Kelečija Ihanača, koji je na poverenje uzvratio postigavši odlučujući gol nekoliko trenutaka kasnije. Na žalost navijača Sitija, novi heroj Etihada neće moći da pomogne protiv Stare dame pošto nije prijavljen za Ligu šampiona. No, ono što ih mnogo više brine je povreda kolena Serhija Aguera, zbog koje je njegov nastup u utorak veče pod sumnjom. Pelegrini nije želeo da se izjašnjava o težini Argentinčevog problema, ali je priznao da se nada da će moći da računa na Davida Silvu i Rahima Sterlinga, koji su propustili gostovanje na Selhurst parku.

Velikih kadrovskih problema ima i trener vicešampiona Evrope Masimilijano Alegri, a novu „so na ranu“ dodao je Klaudio Markizio. Tek što se oporavio od povrede butnog mišića, sjajni vezista Bjankonera doživeo je novu, zbog koje je morao da pre vremena napusti teren na utakmici s Kjevom. Kad se tome doda činjenica da bar još nekoliko nedelja neće moći da računa na Samija Kediru, jasno je da Alegrija očekuje vrlo težak zadatak.

"Nalazimo se u periodu tranzicije, ali to klubu kao što je Juventus ne sme da služi kao opravdanje za neuspehe", rekao je trener crno-belih i dodao: "Uprkos svim promenama i problemima idemo u Mančester da pobedimo i tako pokažemo da i dalje imamo kvalitet".

Uz dužno poštovanje Alegriju i njegovim momcima, sumnjamo da će Juve uspeti u tome jer Siti od februarskog okršaja s Barselonom zna samo za pobede na svom terenu. Prethodna dva duela ovih rivala, u septembru i decembru 2010, završena su sa po 1:1.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

posavac

16.09.2015 08:49

Što reći, Mandžo majstor

ODGOVORITE