Анализа: Да ли је Евертон избацио Челси из шампионске трке?!

Историја каже - Плавцима „виси“ и Лига шампиона! Колико је велика Челсијева трагедија говори и податак да је екипа са Стамфорд Бриџа прошле сезоне лопту вадила из своје мреже 12 пута тек после 15 одиграних кола, а ове већ после пет утакмица!

Фудбал 16.09.2015 | 10:40
Анализа: Да ли је Евертон избацио Челси из шампионске трке?!

Прошле сезоне шампион, а после првих пет кола ове такмичарске године - на два бода од опасне зоне!

Евертон је на препуном Гудисон Парку очитао фудбалску лекцију разбијеном Челсијевом друштву, који никако не подсећа на скуп победника, који се не тако давно практично прошетао до титуле најбољег клуба у Енглеској. После првих пет кола Плавци су на једвите јаде скупили тек четири бода, уз једну победу, један реми и чак три пораза, али и чак 12 примљених погодака. То је, поређења ради, само три мање него што је Мурињова машинерија скупила у првој сезони под командом Господина Посебног (15 погодака у сезони 2004/05).

После још једне поражавајуће игре навијачи Евертона су се сладили на рачун понекад и превише препотентног португалског стручњака, најавивши му и могући отказ до недеље ујутру. Дуго Челсијева машина није деловала тако слабашно, посебно у фази одбране, а ако је веровати чистој статистици и игри бројева, екипа из Западног Лондона већ је завршила своју мисију одбране пехара.

И даље је прерано, рећи ће многи, да се доносе такви закључци, али како од старта сезоне игра Манчестер Сити, тешко је да ће Челси до краја шампионата моћи да стигне готово двоцифрену разлику. Ако у овом тренутку подвучемо црту, ниједан клуб који је у првих пет кола Премијер лиге освојио тек четири бода, сезону није успео да заврши даље од треће позиције. И то уз прописно мучење и паљење мотора да тачке кључања. А ако настави овим темпом, биће то тешка борба за еврокупове.

Колико је велика Челсијева трагедија говори и податак да је екипа са Стамфорд Бриџа прошле сезоне лопту вадила из своје мреже 12 пута тек после 15 одиграних кола, а ове већ после пет утакмица.

Изузетно слаб прелазни рок, изостанак правих појачања у нападу и одбрани, чини се можда и прочитана тактика коју Мурињо упорно форсира...

Челси тренутно не иде нигде, осим у пропаст. Челсију су потребне озбиљне промене.

А да ли је ова сезона изгубљена? Све више „вуче“ ка томе да - јесте...

Коментари / 0

Оставите коментар