Analiza: Da li je Everton izbacio Čelsi iz šampionske trke?!

Istorija kaže - Plavcima „visi“ i Liga šampiona! Koliko je velika Čelsijeva tragedija govori i podatak da je ekipa sa Stamford Bridža prošle sezone loptu vadila iz svoje mreže 12 puta tek posle 15 odigranih kola, a ove već posle pet utakmica!

Fudbal 16.09.2015 | 10:40
Analiza: Da li je Everton izbacio Čelsi iz šampionske trke?!

Prošle sezone šampion, a posle prvih pet kola ove takmičarske godine - na dva boda od opasne zone!

Everton je na prepunom Gudison Parku očitao fudbalsku lekciju razbijenom Čelsijevom društvu, koji nikako ne podseća na skup pobednika, koji se ne tako davno praktično prošetao do titule najboljeg kluba u Engleskoj. Posle prvih pet kola Plavci su na jedvite jade skupili tek četiri boda, uz jednu pobedu, jedan remi i čak tri poraza, ali i čak 12 primljenih pogodaka. To je, poređenja radi, samo tri manje nego što je Murinjova mašinerija skupila u prvoj sezoni pod komandom Gospodina Posebnog (15 pogodaka u sezoni 2004/05).

Posle još jedne poražavajuće igre navijači Evertona su se sladili na račun ponekad i previše prepotentnog portugalskog stručnjaka, najavivši mu i mogući otkaz do nedelje ujutru. Dugo Čelsijeva mašina nije delovala tako slabašno, posebno u fazi odbrane, a ako je verovati čistoj statistici i igri brojeva, ekipa iz Zapadnog Londona već je završila svoju misiju odbrane pehara.

I dalje je prerano, reći će mnogi, da se donose takvi zaključci, ali kako od starta sezone igra Mančester Siti, teško je da će Čelsi do kraja šampionata moći da stigne gotovo dvocifrenu razliku. Ako u ovom trenutku podvučemo crtu, nijedan klub koji je u prvih pet kola Premijer lige osvojio tek četiri boda, sezonu nije uspeo da završi dalje od treće pozicije. I to uz propisno mučenje i paljenje motora da tačke ključanja. A ako nastavi ovim tempom, biće to teška borba za evrokupove.

Koliko je velika Čelsijeva tragedija govori i podatak da je ekipa sa Stamford Bridža prošle sezone loptu vadila iz svoje mreže 12 puta tek posle 15 odigranih kola, a ove već posle pet utakmica.

Izuzetno slab prelazni rok, izostanak pravih pojačanja u napadu i odbrani, čini se možda i pročitana taktika koju Murinjo uporno forsira...

Čelsi trenutno ne ide nigde, osim u propast. Čelsiju su potrebne ozbiljne promene.

A da li je ova sezona izgubljena? Sve više „vuče“ ka tome da - jeste...

Komentari / 0

Ostavite komentar