Фудбалери Партизана - цени друга, јер друг није мета!

Фудбалски клуб Партизан се прикључио акцији "Друг није мета" са циљем подизања свести о проблему вршњачког насиља и спречимо нове случајеве који остављају ожиљке за цео живот.

Фудбал 16.09.2015 | 08:40
Фудбалери Партизана - цени друга, јер друг није мета!

Насиље међу децом, насиље у школским двориштима је све чешће. Сведоци смо да нас из дана у дан шокирају малолетничка свирепост, случајеви ужасног насиља, малтретирања...

Кроз разговоре са стручњацима, педагозима, психолозима, социолозима, адвокатима, полицијом, наставницима и директорима, родитељима и ђацима, жртвама, дошло се до поразног сазнања да велики број људи као вршњачко насиље третира искључиво физички обрачун.

Исповести жртава вршњака имају за циљ да покажу да шамари и ударци нису једино што боли - ту су и вербално и сексуално насиље, уништавање и отимање имовине, ширење лажи, сплеткарење, претње, застрашивање, и све чешће дигитално насиље, које је врхунац доживело експанзијом друштвених мрежа.

Са циљем да се делује превентивно и покрену надлежне институције да проблем решавају пре него што испуне новинске ступце, пре него што згрожени масовно "шерујемо" трагичне случајеве из српских школа акцији су се прикључили и првотимци ФК Партизан капитен Саша Илић, Стефан Бабовић И Иван Шапоњић како би својим примерима указали на овај друштвени проблем, а уједно пропагирали спорт, здрав живот И фер плеј игру у свим друштвеним сферама.

Коментари / 0

Оставите коментар