Fudbaleri Partizana - ceni druga, jer drug nije meta!

Fudbalski klub Partizan se priključio akciji "Drug nije meta" sa ciljem podizanja svesti o problemu vršnjačkog nasilja i sprečimo nove slučajeve koji ostavljaju ožiljke za ceo život.

Fudbal 16.09.2015 | 08:40
Fudbaleri Partizana - ceni druga, jer drug nije meta!

Nasilje među decom, nasilje u školskim dvorištima je sve češće. Svedoci smo da nas iz dana u dan šokiraju maloletnička svirepost, slučajevi užasnog nasilja, maltretiranja...

Kroz razgovore sa stručnjacima, pedagozima, psiholozima, sociolozima, advokatima, policijom, nastavnicima i direktorima, roditeljima i đacima, žrtvama, došlo se do poraznog saznanja da veliki broj ljudi kao vršnjačko nasilje tretira isključivo fizički obračun.

Ispovesti žrtava vršnjaka imaju za cilj da pokažu da šamari i udarci nisu jedino što boli - tu su i verbalno i seksualno nasilje, uništavanje i otimanje imovine, širenje laži, spletkarenje, pretnje, zastrašivanje, i sve češće digitalno nasilje, koje je vrhunac doživelo ekspanzijom društvenih mreža.

Sa ciljem da se deluje preventivno i pokrenu nadležne institucije da problem rešavaju pre nego što ispune novinske stupce, pre nego što zgroženi masovno "šerujemo" tragične slučajeve iz srpskih škola akciji su se priključili i prvotimci FK Partizan kapiten Saša Ilić, Stefan Babović I Ivan Šaponjić kako bi svojim primerima ukazali na ovaj društveni problem, a ujedno propagirali sport, zdrav život I fer plej igru u svim društvenim sferama.

Komentari / 0

Ostavite komentar