ЛШ: Стартује нова трка за ''ушатим''!

Најбољи европски фудбал се враћа на терене широм Старог континента, после три месеца паузе почиње нова сезона Лиге шампиона.

Фудбал 15.09.2015 | 14:00
ЛШ: Стартује нова трка за ''ушатим''!

Бранилац титуле, екипа Барселоне одгледаће на миру првих осам утакмица у групама А, Б, Ц и Д, где нас очекује неколико дуела озбиљних европских тимова, али и дебитанти и повратници у елитно такмичење који желе да ухвате својих пет минута славе и докажу да су достојни фудбалске елите.

Група А: Ибра на своје, Шахтјор у Мадриду

Спектакл стиже већ на почетку, Златан Ибрахимовић ће са капитенском траком ПСЖ угостити свој матични клуб Малме, а учесници тог дуела биће и двојица српских фудбалера, Никола Ђурђић и Владимир Родић.

“Атмосфера у екипи је одлична, радујемо се Лиги шампиона и покушаћемо да остваримо добар резултат против неког од великана, иако је и сам пласман у Лигу шампиона успех. Нисмо сигурни да ли ће Златан играти, има проблема са повредом, али се искрено надам да ће бити на терену, јер је част играти против њега“, навео је Ђурђић.

Владимир Родић је рекао да је амбиција Малмеа треће место у групи, које води у нокаут фазу Лиге Европа.

"Амбиције су да пробамо да презимимо у Европи, то јест да завршимо на трећем месту у групи испред Шахјтора. То би био велики успех у ’групи смрти’", рекао је Родић.

У последњих девет година Пари Сен Жермен је изгубио само једну европску утакмицу на Парку принчева и то прошле године у четвртфиналу Лиге шампиона, када је Барселона победила са 3:1. Француски медији наводе да ће Лоран Блан имати на располагању Ибрахимовића, а спремни су Анхел ди Марија и Хавијер Пасторе.

Посебну битку војеваће Шахтјор из Доњецка. Клуб из државе погођене ратом иде на мегдан мадридском Реалу. Мадриђани са новим тренером Рафаелом Бенитесом желе да стигну до крова Европе, а упркос објективним сумњама у квалитете шпанског стручњака, он зна како се то ради, сетимо се 2005. године.

"Ми нисмо у најлакшој групи, као што многи мисле. Сматрам да је Шахтјор велики клуб са веома искусним тренером Луческуом, који увек покушава да досегне високе циљеве, чак и са новим играчима који стално долазе у Доњецк", рекао је Бенитес.

Група А:

20.45 ПСЖ – Малме

20.45 Реал Мадрид – Шахтјор

Група Б: 'Вукови' чекају ЦСКА, Јунајтед у Ајндховену

Волфсбург је имао спектакуларну сезону у Бундеслиги, крунисана је пласманом у Лигу шампиона, а такмичење почиње против московског ЦСКА. Немци се плаше руског напада, а из табора “Армејаца” истичу да се суочавају са екипом којој се морају супроставити у најбољем издању.

Ибрахимовићеву ситуацију преживеће Мемфис Депај, с тим што је његов случај далеко “свежији”, а кулминација се неће догодити у туђој држави. Јунајтедова седмица се враћа у Ајндховен, нападаће тим за који је донедавно играла.

Тренер клуба који је после седам година у Лиги шампиона Филип Коку рекао је да његови фудбалери не треба да се плаше предстојеће утакмице против Манчестер Јунајтеда.

"Поштујемо сваког противника, али се не плашимо. Манчестер је врхунски тим, али то не значи да немамо шансе. Морамо да пружимо и преко нашег потенцијала, само тако се остварују велики резултати. Ако то не урадиш, онда ствари постају теже. Детаљи су важни у оваквим утакмицама", рекао је Коку.

На другој страни, Јунајтед ће играти без капитена Вејна Рунија, и суспендованог Матеа Дармјана, а емотивне тренутке доживеће оспоравани менаџер енглеског тима, Луј ван Гал. Покушаће да убеди навијаче Јунајтеда да заиста зна шта ради, а у томе ће морати да му помогне најскупље појачање овог лета, млади Француз Антони Марсијал.

Група Б:

20.45 Волфсбург – ЦСКА Москва

20.45 ПСВ – Манчестер Јунајтед

Група Ц: Атлетико у Истанбулу, Максимовић на Лужу

Утакмица са великим набојем биће одиграна у Истанбулу. Галатасарај дочекује Атлетико Мадрид у дуелу тимова који нису успели да забележе победе у претходним утакмицама у својим домаћим првенствима, Галата је ремизирала са Мерсином на свом терену, док је “Висенте Калдерон” освојила Барселона.

"Знамо шта нас очекује, поготово каква атмосфера на стадиону Галате. Ипак, имамо свој план, знамо колико можемо и шта желимо, а циљ је да Лигу шампиона започнемо тријумфом. Иза себе имамо тешку утакмицу против Барселоне, у којој је мало недостајало да останемо не поражени, али не вреди гледати уназад. Играћемо нашу игру и надати се победи", рекао је Ћоло Симеоне, тренер Мадриђана.

Историја ће бити исписана у Лисабону, Бенфика дочекује Астану, екипу која представља казахстански фудбал, а у оквиру које српски фудбал репрезентује златни “Орлић” са Новог Зеланда, Немања Максимовић.

"Драго ми је што се враћам у Португал после 20 година. Биће веома тежак меч против снажног тима као што је Бенфика. Морамо их спречити да стварају превише празног простора, тако неће моћи да нам науде. Иако немамо превише европског искуства, и ми смо веома организовани и дисциплиновани, а из контри ћемо покушати да дођемо до гола", каже тренер Астане Станимир Стоилов, који је пре две деценије носио дрес Кампомаиренсеа.

Група Ц:

20.45 Галатасарај – Атлетико

20.45 Бенфика – Астана

Група Д: Дерби на Етихаду, Севиља чека Борусију

Без сумње, дерби првог дана Лиге шампиона играће се у Манчестеру, где Сити дочекује шампиона Италије, екипу Јувентуса која са великим амбицијама улази у нову сезону. Амбиције не мањкају ни “Грађанима”, нарочито после феноменалног старта сезоне у Премијер лиги.

У водећем тиму енглеског првенства неће бити Серхија Агуера, али би у стартној постави требало да се појави Александар Коларов, који је, једнако свом тиму, одлично почео клупску сезону и наметнуо се као прво решење на позицији левог бека.

Јувентус не почиње Лигу шампиона у великој радости, одиграо је три кола Серије А, освојио само један бод и то протеклог викенда против градског ривала, екипе Торина. Транзициони период без Андрее Пирла, Артура Видала и Карлоса Тевеса је неславно почео, али се Масимилијано Алегри прошле сезоне показао као стручњак који уме да се избори са притиском.

Владар Лиге Европе је стигао у Лигу шампиона. Севиља је разочарала навијаче на почетку сезоне, мало јој је недостајало да победи Барселону у Супер купу Европе, али после тога ништа није ишло по плану. У прва три кола Примере, састав из Андалузије је за прва три кола Примере освојила свега два бода.

Као права прилика за поправљање утиска стиже дуел са Менхенгладбахом, који је нанизао четири пораза у Бундеслиги, примио 11, а постигао само два гола и тренутно је закуцан за дно табеле без иједног бода.

Група Д:

20.45 Манчестер Сити – Јувентус

20.45 Севиља – Менхенгладбах

Коментари / 0

Оставите коментар