LŠ: Startuje nova trka za ''ušatim''!

Najbolji evropski fudbal se vraća na terene širom Starog kontinenta, posle tri meseca pauze počinje nova sezona Lige šampiona.

Fudbal 15.09.2015 | 14:00
LŠ: Startuje nova trka za ''ušatim''!

Branilac titule, ekipa Barselone odgledaće na miru prvih osam utakmica u grupama A, B, C i D, gde nas očekuje nekoliko duela ozbiljnih evropskih timova, ali i debitanti i povratnici u elitno takmičenje koji žele da uhvate svojih pet minuta slave i dokažu da su dostojni fudbalske elite.

Grupa A: Ibra na svoje, Šahtjor u Madridu

Spektakl stiže već na početku, Zlatan Ibrahimović će sa kapitenskom trakom PSŽ ugostiti svoj matični klub Malme, a učesnici tog duela biće i dvojica srpskih fudbalera, Nikola Đurđić i Vladimir Rodić.

“Atmosfera u ekipi je odlična, radujemo se Ligi šampiona i pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat protiv nekog od velikana, iako je i sam plasman u Ligu šampiona uspeh. Nismo sigurni da li će Zlatan igrati, ima problema sa povredom, ali se iskreno nadam da će biti na terenu, jer je čast igrati protiv njega“, naveo je Đurđić.

Vladimir Rodić je rekao da je ambicija Malmea treće mesto u grupi, koje vodi u nokaut fazu Lige Evropa.

"Ambicije su da probamo da prezimimo u Evropi, to jest da završimo na trećem mestu u grupi ispred Šahjtora. To bi bio veliki uspeh u ’grupi smrti’", rekao je Rodić.

U poslednjih devet godina Pari Sen Žermen je izgubio samo jednu evropsku utakmicu na Parku prinčeva i to prošle godine u četvrtfinalu Lige šampiona, kada je Barselona pobedila sa 3:1. Francuski mediji navode da će Loran Blan imati na raspolaganju Ibrahimovića, a spremni su Anhel di Marija i Havijer Pastore.

Posebnu bitku vojevaće Šahtjor iz Donjecka. Klub iz države pogođene ratom ide na megdan madridskom Realu. Madriđani sa novim trenerom Rafaelom Benitesom žele da stignu do krova Evrope, a uprkos objektivnim sumnjama u kvalitete španskog stručnjaka, on zna kako se to radi, setimo se 2005. godine.

"Mi nismo u najlakšoj grupi, kao što mnogi misle. Smatram da je Šahtjor veliki klub sa veoma iskusnim trenerom Lučeskuom, koji uvek pokušava da dosegne visoke ciljeve, čak i sa novim igračima koji stalno dolaze u Donjeck", rekao je Benites.

Grupa A:

20.45 PSŽ – Malme

20.45 Real Madrid – Šahtjor

Grupa B: 'Vukovi' čekaju CSKA, Junajted u Ajndhovenu

Volfsburg je imao spektakularnu sezonu u Bundesligi, krunisana je plasmanom u Ligu šampiona, a takmičenje počinje protiv moskovskog CSKA. Nemci se plaše ruskog napada, a iz tabora “Armejaca” ističu da se suočavaju sa ekipom kojoj se moraju suprostaviti u najboljem izdanju.

Ibrahimovićevu situaciju preživeće Memfis Depaj, s tim što je njegov slučaj daleko “svežiji”, a kulminacija se neće dogoditi u tuđoj državi. Junajtedova sedmica se vraća u Ajndhoven, napadaće tim za koji je donedavno igrala.

Trener kluba koji je posle sedam godina u Ligi šampiona Filip Koku rekao je da njegovi fudbaleri ne treba da se plaše predstojeće utakmice protiv Mančester Junajteda.

"Poštujemo svakog protivnika, ali se ne plašimo. Mančester je vrhunski tim, ali to ne znači da nemamo šanse. Moramo da pružimo i preko našeg potencijala, samo tako se ostvaruju veliki rezultati. Ako to ne uradiš, onda stvari postaju teže. Detalji su važni u ovakvim utakmicama", rekao je Koku.

Na drugoj strani, Junajted će igrati bez kapitena Vejna Runija, i suspendovanog Matea Darmjana, a emotivne trenutke doživeće osporavani menadžer engleskog tima, Luj van Gal. Pokušaće da ubedi navijače Junajteda da zaista zna šta radi, a u tome će morati da mu pomogne najskuplje pojačanje ovog leta, mladi Francuz Antoni Marsijal.

Grupa B:

20.45 Volfsburg – CSKA Moskva

20.45 PSV – Mančester Junajted

Grupa C: Atletiko u Istanbulu, Maksimović na Lužu

Utakmica sa velikim nabojem biće odigrana u Istanbulu. Galatasaraj dočekuje Atletiko Madrid u duelu timova koji nisu uspeli da zabeleže pobede u prethodnim utakmicama u svojim domaćim prvenstvima, Galata je remizirala sa Mersinom na svom terenu, dok je “Visente Kalderon” osvojila Barselona.

"Znamo šta nas očekuje, pogotovo kakva atmosfera na stadionu Galate. Ipak, imamo svoj plan, znamo koliko možemo i šta želimo, a cilj je da Ligu šampiona započnemo trijumfom. Iza sebe imamo tešku utakmicu protiv Barselone, u kojoj je malo nedostajalo da ostanemo ne poraženi, ali ne vredi gledati unazad. Igraćemo našu igru i nadati se pobedi", rekao je Ćolo Simeone, trener Madriđana.

Istorija će biti ispisana u Lisabonu, Benfika dočekuje Astanu, ekipu koja predstavlja kazahstanski fudbal, a u okviru koje srpski fudbal reprezentuje zlatni “Orlić” sa Novog Zelanda, Nemanja Maksimović.

"Drago mi je što se vraćam u Portugal posle 20 godina. Biće veoma težak meč protiv snažnog tima kao što je Benfika. Moramo ih sprečiti da stvaraju previše praznog prostora, tako neće moći da nam naude. Iako nemamo previše evropskog iskustva, i mi smo veoma organizovani i disciplinovani, a iz kontri ćemo pokušati da dođemo do gola", kaže trener Astane Stanimir Stoilov, koji je pre dve decenije nosio dres Kampomairensea.

Grupa C:

20.45 Galatasaraj – Atletiko

20.45 Benfika – Astana

Grupa D: Derbi na Etihadu, Sevilja čeka Borusiju

Bez sumnje, derbi prvog dana Lige šampiona igraće se u Mančesteru, gde Siti dočekuje šampiona Italije, ekipu Juventusa koja sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu. Ambicije ne manjkaju ni “Građanima”, naročito posle fenomenalnog starta sezone u Premijer ligi.

U vodećem timu engleskog prvenstva neće biti Serhija Aguera, ali bi u startnoj postavi trebalo da se pojavi Aleksandar Kolarov, koji je, jednako svom timu, odlično počeo klupsku sezonu i nametnuo se kao prvo rešenje na poziciji levog beka.

Juventus ne počinje Ligu šampiona u velikoj radosti, odigrao je tri kola Serije A, osvojio samo jedan bod i to proteklog vikenda protiv gradskog rivala, ekipe Torina. Tranzicioni period bez Andree Pirla, Artura Vidala i Karlosa Tevesa je neslavno počeo, ali se Masimilijano Alegri prošle sezone pokazao kao stručnjak koji ume da se izbori sa pritiskom.

Vladar Lige Evrope je stigao u Ligu šampiona. Sevilja je razočarala navijače na početku sezone, malo joj je nedostajalo da pobedi Barselonu u Super kupu Evrope, ali posle toga ništa nije išlo po planu. U prva tri kola Primere, sastav iz Andaluzije je za prva tri kola Primere osvojila svega dva boda.

Kao prava prilika za popravljanje utiska stiže duel sa Menhengladbahom, koji je nanizao četiri poraza u Bundesligi, primio 11, a postigao samo dva gola i trenutno je zakucan za dno tabele bez ijednog boda.

Grupa D:

20.45 Mančester Siti – Juventus

20.45 Sevilja – Menhengladbah

Komentari / 0

Ostavite komentar