Сокоац: Кашикаром по имовини Чавке

Полиција трага за нападачима који су бацили ручну бомбу на кућу познатог соколачког угоститеља и бизнисмена Зорана Чоловића званог Чавка.

Република Српска 15.09.2015 | 09:21
Сокоац: Кашикаром по имовини Чавке

У експлозији "кашикаре" није било повријеђених, а оштећена је кућа и Чоловићев "голф 5". Он штету процјењује на неколико хиљада марака.

Чоловић је испричао да је у вријеме експлозије његов кафић "Викторија", који се налази у склопу куће, био пун гостију.

- Бомба је бачена иза кафића, односно на терасу са задње стране куће. Када је одјекнула експлозија, гости су почели да бјеже и нико није знао шта се дешава. Кћерка која је вечерала у кухињи од детонације је пала на под. Само неколико минута прије експлозије супруга је била на тераси гдје је бачена бомба. Срећа да је отишла у кућу и да никоме није било ништа - испричао је Чоловић.

Додао је да је један од гелера прошао кроз прозор гдје је била кћерка, али, на срећу, отишао је високо и није је погодио.

Чоловић је нагласио да нема идеју ко стоји иза овог напада јер, како каже, нити је било коме дужан, нити је у сукобима и у завади са неким. Појаснио је да се безбједносне камере налазе на предњој страни куће, али да је нападач то очито знао и бацио на терасу која се налази са друге стране куће.

- Очигледно је да некоме сметам, да сам му мета јер ово је други бомбашки напад на мене и моју имовину. Не плашим се било кога, а сви знају да овдје у Сокоцу влада безакоње. Била је неко вријеме смирена ситуација, а сада је опет погоршана - рекао је Чоловић.

У Центру јавне безбједности Источно Сарајево су, наводећи иницијале, потврдили да је експлозивна направа бачена на терасу куће Чоловића у суботу око 23 часа.

- Том приликом није био повријеђених. По овлашћењу дежурног тужиоца обављен је увиђај, током којег су изузети тргови и докази који ће бити упућени на вјештачење. Више детаља не можемо да сада откривамо, а мотив овог напада још није утврђен - потврдили су у полицији.

Чоловић је раније у неколико наврата био мета напада криминалаца. Средином новембра 2010. године такође је бомба бачена на његову кућу и кафић "Викторија". Ни тада није било повријеђених, али је причињена штета од око 6.000 марака. У јулу 2012. године Чоловића су напали Огњен Орашанин, Владимир Митровић, Милош Данчић и Јоле Бартула. Осим овога, у мају 2003. године испред Чоловићевог кафића "Викторија" усред дана рањени су Ратомир - Рато Спајић, који је убијен 2006. године, као и његов тјелохранитељ Слободан Јанковић. На њих су тада пуцали Огњен Орашанин звани Орас, Зоран Чоловић и Младен Ћеха, који је убијен 2007. године.

Кандидат за начелника

Зоран Чоловић звани Чавка 2004. године кандидовао се за начелника општине Соколац као независни кандидат. Он тада није добио повјерење грађана и није изабран.

Чоловић се иначе бави угоститељством и посједује двије кафане "Викторија" и "Викторија 1" на Сокоцу.

(Глас Српске)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

диплома али права

15.09.2015 10:58

Па тај Бјелица је од Сокоца направио криминално легло.Измедју Бјелице,Тадица и тих кретена из СДС и Додика нема никакве разлике.Сви ти ратни профитери са Романије типа Малко Короман,Бјелица итд и даље дрзе све мафијаске конце у својим рукама и зато људи бјезе одатле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рефко

15.09.2015 15:00

Сви цоловици су дужни крави штали. И продавница. Па није чудо

ОДГОВОРИТЕ