Sokoac: Kašikarom po imovini Čavke

Policija traga za napadačima koji su bacili ručnu bombu na kuću poznatog sokolačkog ugostitelja i biznismena Zorana Čolovića zvanog Čavka.

Republika Srpska 15.09.2015 | 09:21
Sokoac: Kašikarom po imovini Čavke

U eksploziji "kašikare" nije bilo povrijeđenih, a oštećena je kuća i Čolovićev "golf 5". On štetu procjenjuje na nekoliko hiljada maraka.

Čolović je ispričao da je u vrijeme eksplozije njegov kafić "Viktorija", koji se nalazi u sklopu kuće, bio pun gostiju.

- Bomba je bačena iza kafića, odnosno na terasu sa zadnje strane kuće. Kada je odjeknula eksplozija, gosti su počeli da bježe i niko nije znao šta se dešava. Kćerka koja je večerala u kuhinji od detonacije je pala na pod. Samo nekoliko minuta prije eksplozije supruga je bila na terasi gdje je bačena bomba. Sreća da je otišla u kuću i da nikome nije bilo ništa - ispričao je Čolović.

Dodao je da je jedan od gelera prošao kroz prozor gdje je bila kćerka, ali, na sreću, otišao je visoko i nije je pogodio.

Čolović je naglasio da nema ideju ko stoji iza ovog napada jer, kako kaže, niti je bilo kome dužan, niti je u sukobima i u zavadi sa nekim. Pojasnio je da se bezbjednosne kamere nalaze na prednjoj strani kuće, ali da je napadač to očito znao i bacio na terasu koja se nalazi sa druge strane kuće.

- Očigledno je da nekome smetam, da sam mu meta jer ovo je drugi bombaški napad na mene i moju imovinu. Ne plašim se bilo koga, a svi znaju da ovdje u Sokocu vlada bezakonje. Bila je neko vrijeme smirena situacija, a sada je opet pogoršana - rekao je Čolović.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo su, navodeći inicijale, potvrdili da je eksplozivna naprava bačena na terasu kuće Čolovića u subotu oko 23 časa.

- Tom prilikom nije bio povrijeđenih. Po ovlašćenju dežurnog tužioca obavljen je uviđaj, tokom kojeg su izuzeti trgovi i dokazi koji će biti upućeni na vještačenje. Više detalja ne možemo da sada otkrivamo, a motiv ovog napada još nije utvrđen - potvrdili su u policiji.

Čolović je ranije u nekoliko navrata bio meta napada kriminalaca. Sredinom novembra 2010. godine takođe je bomba bačena na njegovu kuću i kafić "Viktorija". Ni tada nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena šteta od oko 6.000 maraka. U julu 2012. godine Čolovića su napali Ognjen Orašanin, Vladimir Mitrović, Miloš Dančić i Jole Bartula. Osim ovoga, u maju 2003. godine ispred Čolovićevog kafića "Viktorija" usred dana ranjeni su Ratomir - Rato Spajić, koji je ubijen 2006. godine, kao i njegov tjelohranitelj Slobodan Janković. Na njih su tada pucali Ognjen Orašanin zvani Oras, Zoran Čolović i Mladen Ćeha, koji je ubijen 2007. godine.

Kandidat za načelnika

Zoran Čolović zvani Čavka 2004. godine kandidovao se za načelnika opštine Sokolac kao nezavisni kandidat. On tada nije dobio povjerenje građana i nije izabran.

Čolović se inače bavi ugostiteljstvom i posjeduje dvije kafane "Viktorija" i "Viktorija 1" na Sokocu.

(Glas Srpske)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

diploma ali prava

15.09.2015 10:58

Pa taj Bjelica je od Sokoca napravio kriminalno leglo.Izmedju Bjelice,Tadica i tih kretena iz SDS i Dodika nema nikakve razlike.Svi ti ratni profiteri sa Romanije tipa Malko Koroman,Bjelica itd i dalje drze sve mafijaske konce u svojim rukama i zato ljudi bjeze odatle.

ODGOVORITE
Name

refko

15.09.2015 15:00

Svi colovici su dužni kravi štali. I prodavnica. Pa nije čudo

ODGOVORITE