Избјеглице пресјекле ограду, слиједе казне

Група избјеглица пресјекла је јутрос ограду на граници Мађарске и Србије, њих 16 полиција је након тога одмах привела и то ће бити прва група избеглица на којој ће бити примењен нови закон о државној граници.

Регион 15.09.2015 | 09:20
Избјеглице пресјекле ограду, слиједе казне

Како јавља мађарска државна телевизија М1, група избјеглица је у атару близу прелаза Реске - Хоргош пресјекла бодљиваку жицу и пробила ограду, након чега су ушли у Мађарску.

Њих 16 полиција је одмах привела и то је прва група избјеглица на којој ће бити примењен нови, строжији закон о државној граници који је ступио на снагу у поноћ, а који, између осталог, предвиђа казну затвора до три године за оне који илегално пређу границу.

Сама граница је и физички затворена након што је, након изградње орграде, затворен последњи пролаз који су избјеглице користиле, а то је пруга Суботица - Сегедин, на коју је јуче у поподневним часовима постављен вагон с бодљикавом жицом.

МАЂАРСКА ПОЛИЦИЈА: У ПОНЕДЕЉАК ПРИВЕДЕНО 9.380 ИЗБЕГЛИЦА

Мађарска полиција саопштила је данас да је у понедељак приведен до сада највећи број од 9.380 особа због илегалног уласка у Мађарску, пренела је агенција МТИ.

Како је наведено у полицијском саопштењу, поступак је покренут против 13 особа осумњичених за кријумчарење људи а против пет због фалсификовања докумената.

Мађарска агенција подсећа да је према пооштреним прописима који су од данас на снази, илегални прелазак мађарске границе третира се као кривично дело, са запрећеном казном од три године затвора и депортовањем из земље.

Кријумчари људи суочиће се са већим казнама од досадашњих а организатори кријумчарења могу да буду осуђени на затворске казне у трајању од десет до 20 година, наводи МТИ.

ВЕЛИКИ БРОЈ ИЗБЈЕГЛИЦА ЈУТРОС ЧЕКА ДА ПРЕЂЕ У МАЂАРСКУ 

На граничном прелазу Хоргош 2 јутрос је велики број избјеглица који од затварања границе пола сата послије пооноћи чекају да уђу у Мађарску, јавља Тањугов извјештач са лица мјеста.

Локалним путевима избјеглице и даље стижу у групама, а они који су стигли ноћас преноћили су у шаторима које су разапели.

Такође, мађарска државна телевизија М1 јавља да ће избјеглице, које су успјеле да пређу границу Србије и Мађарске, бити пребачене возом у правцу западне границе те земље.

Како наводе, јутрос у четири сата на Жељезничкој станици у Рескеу постављен је воз са 16 вагона у који се констатнто укрцавају избјеглице и чији се полазак очекује у јутарњим или преподневним сатима.

Код Хеђешхалома, преко зелене границе јуче је у Аустрију прешло око 13.000 избјеглица, док је јутросу, пратњи полиције, стигло возом још око 1.500 избјеглица, а очекује се долазак још једног воза.

Сабирни центар у Рескеу је, како наводе, празан, а напустили су га и представници хуманитарних организација.

За то време, са друге стране ограде, у Србији код Хоргоша расте број избјеглица након што је у поноћ ступио на снагу знатно строжији закон о државној граници који, између осталог, предвиђа казну затвора до три године за оне који илегално пређу границу.

Током јучерашњег дана оборен је још један рекорд у Мађарској по питању броја илегалних прелазака границе - регистровано је 9.380 илегалних прелазака, поднето је 13 поступака због кријумчарења људи и пет поступака због фалсификовања докумената.

(Агенције)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Милојко Бања Лука

15.09.2015 06:41

То су ненормални људи, добро знају да не смију да то раде али ето они то баш урадише. Како онда да се тим болесницима и исламским фанатицима помогне? Данас када су као они избјеглице које требају помоћ а уствари су тако не дисциплиновани и некултурни раде такве ствари какви ће да буду тек за 10-ак година када се укорјене у Европи? Све то назад у Турску, Катар, Саудиску Арабију и у њихови Меку па нека се коте, Емирати, Кувајт, Иран итд. Да неко може у XXИ вјеку да уђе у страну државу без иједног документа,без иједног папира да се идентификује па то је могуће само код најзаосталије вјере у свјету,при томе још неће да се идентификују одбијају да дају прстне отиске то је невероватно. Са таквима да се живи и ради нека хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вулин

15.09.2015 06:56

Мислим да си ти највећи фанатик овде.

Name

КГБ

15.09.2015 07:03

Потпуно си управу... Ја више нећу да вадим ни личну карту као ни пасош јер и онако смо у не постојећој држави па када кренем за Њемачку рећићу им то па ако ме врате онда ћу да тражим бар 500€ колико дају и овим илегалцима.

Name

Адолф

15.09.2015 07:04

Свака ти је као да је Гебелс пише!

Name

Освит

15.09.2015 07:16

Говорити о људима који су у невољи као о примитивцима,а заборавити да је њихова невоља резултат варварства моцника западне цивилизације нити је постено нити је људски.По Бозјој ако немозес помоци немој ни одмагати јер питање избјеглица је коплексно да би се могло једноставно рјесити.

Name

м

15.09.2015 07:35

Цовјек је рекао како јесте,мсм на милојку..

Name

Алан Форд

15.09.2015 09:00

У праву си 100%. Орбан је прави премијер и показао је како се брани интерес своје државе. А не као овај наш. Зашто азиланти не иду у Америку или Саудиску Арабију него у Европу. И 80% азиланата су мушкарци од 20 до 40 година. Размислите зашто.

Name

Маxо

15.09.2015 06:42

Мислим да Мадјарској тај закон неце пуно помоци ста кад их предје 10000 хиљада или висе илегално немају они мјеста да их смјесте у Затвор толико а друго 3 године дрзат у затвору пуно висе коста него их за дан 2 послат у Аустрију као до сада. То су само пријетње без садрзаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад извини

15.09.2015 06:59

Ови исламски мигранти су плаћени да раде ово што раде по Европи. Јер да неко ризикује живот као због бољег и сигурнијег живота а уствари сам не жели бољи живот јер док неће да дају отиске прстију ту нешта смрди. Познато је да ислам има нафту од које су се неки и обогатили али нафта код њих полако не стаје и цјена пада због притиска америке јер тиме слабе и Русију,ислам ће за 20-50 година имати велике проблеме због мањка воде и хране па зато они уствари и нису вјера и њихове вјерске вође нису као попови,владика или папа већ људи који су пре свега политичари и све раде тактички и пуни мржње. Исламске државе забрањују Хришћанима да пију алкохол наравно пре свега туристима,онима који живе тамо забрањују да изграђују вјерске објекте Цркве,да причају свој језик,да се Крсте и да се жене муслиманкама па зар је то вјера? Позивају на линч свих оних који нису исламске вјере,шире мржњу према другима,силом шире ислам и најагресивнија су вјера па и народ тренутно у свјету. То је све оно што они као следбеници уче у њиховим исламским центрима и џамијама по свјету,они не уче као цивилизовани људи о миру,о праштању,о суживоту већ само о агресији,рату,џихаду,алаху неко великом пре убијања итд. Али они као овакви су потребни енглезима,американцима и њемцима јер тиме ће да се шире према истоку ка Русији и Кини,пре свих ка Русији. Њемци изумиру као народ и убрзо ће да осиромаше јер неће имати ко да ради а док нема радника нема ни пореза тј. пара за државу и зато у овим људима виде јефтину радну снагу као и Словенци,Аустријаци,Шведи,Данци,Норвежани,Хрвати и цјела ЕУ и остатак Европе. Ови људи су у већини не писмени и као такви само су се размножавали јер да су се нешта учили знали би да ако хоће да имају по 10-ак дјеце онда треба да их и хране а не ми или неко други из Европе.Уче код својих вјерских вођа како треба да је муслимана по свјету што више и како треба да се размножавају и шире по свјету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

15.09.2015 07:05

Све је ово Америцка ујдурма, а мутава Европа цути!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Окупација

15.09.2015 07:10

Свака трећа жена је трудна а ако није затрудниће на путу до ЕУ,сјеку жици ,напаадају на полицију државе која треба да им помогне, Док надиру данима нико од њих не клања...кад се смјесте у ЕУ изненада редовно крећу да клањају,жене се забрадјују,мушкарци пуштају браде и облаче кратке панталонице..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џо

15.09.2015 07:29

Америчко-енглеска-исламска посла смао би да стварају немире!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

15.09.2015 07:41

Не могу да читам више ове ваше муслиманске,српске или хрватске коментаре а што год да сте баш ме брига,за мене сте само људи. Дакле причати како су то јадни људи који су ето исто тако јадни настрадали је прича за некога ко баш ништа не зна о дешавањима по свјету. Док су узимали америчке доларе,енглеске фунте,њемачко француске Евриће било је уреду а ко је њима крив што су за паре заратовали против Садама?Није ваљао ОК.? Против Гадафија није ни он ваљао? Против Асада јел и он не ваља? Шта сада хоће ови из Сирије,Либије,Ирака,Афганистана сами нека се сада боре са својом браћом а не да лажу као то нису муслимани и не знам шта. Јесу ли баш Мађари похапсили их око 40 који су се борили против асада? Зашто сада бјеже,хоће промјене па и имају их нека сада се моле алаху са исилом.?Ови из либије,ирака и афганистана су сами тражили да се брину о својој држави да се њихови исламски пријатељи ови набројани уз цјли ЕУ и Нато повуку а они ће да се брину о држави? Шта сада хоће? Зашто се у тим мигрантима налазе људи као што рекох ирака,афганистана,либије,етиопије,ирана,пакистана,малезије,? Зар није то чудно да су сви они војно способни и да труднице вуку у Европу смао не би ли се породиле у Европи и тако испадну већи Европљани од било кога из Европе. Знали су да се сликају када су мучили Гадафија не људски као и Садама,сада неке се не чуде јер тиме су показали какви не људи су то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН Един Џеко

15.09.2015 07:42

Све то треба цурикнути у неку исламску државу па нека тамо са арабијом праве џамије и неку меку колико хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Турцин Баја

15.09.2015 10:10

Аветињо

Name

СРБИН Един Џеко

15.09.2015 12:47

Сисавци сисају

Name

Бамби

15.09.2015 07:57

Све проруски настројени..а брину се за Западну Европу...добила Њемацка нову јефтину радну снагу..око милион Нијемаца иде у пензију наредне 2 године

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рућа

15.09.2015 09:48

Гасне коморе су рјешење за ове исламске фанатике. Свака част Мађарима на борби против овог зла.

ОДГОВОРИТЕ