Кад уђу у Мађарску, нема назад

Мигранти који не успеју да пређу мађарску границу и остану на ничијој земљи моћи ће да се врате у Србију, изјавио је министар Александар Вулин.

Србија 15.09.2015 | 07:48
Кад уђу у Мађарску, нема назад

Вулиње додао да они мигранти који пређу у Мађарску, али не буду враћени у Србију неће бити прихваћени.

Вулин је објаснио да они мигранти који пређу у Мађарску и буду евидентирани у тој земљи, а након тога на силу враћени у Србију, неће бити прихваћени.

"Ми никога на силу нећемо задржавати на нашој територији и самим тим нећемо дозволити ниједној земљи да на силу и без одговарајуће законске процедуре и реадмисије било кога врати на нашу територију", рекао је Вулин Тањугу.

Упитан шта ће бити са тим избеглицама, Вулин је рекао да то више неће бити одговорност Србије.

"То више није наша одговорност, они су на територији Мађарске и очекујемо од мађарске државе да се према њима понаша како доликује", рекао је Вулин.

У Мађарској ће од поноћи ступити на снагу пакет амандмана којима се пооштравају закони о заштити границе и миграцији, усвојен у парламенту 4. септембра.

Новине које нове мере подразумевају су и учешће војске у контроли границе, кривично гоњење оних који су је илегално прешли, као и убрзани процеси разматрања захтева за азил.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ђуро палица

15.09.2015 07:05

Док ти пријатељу не пошаљеш војску на терен и све мигранте избациш из државе,и не пуштате их више нема ништа смао лупаш и ти и Вучић а и Дачић, добијате полако али сигурно ново Косово које ће на жалост другима иза вас као и иза Тита и Милошевића да се разбије од главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

15.09.2015 13:34

дуро преиспитај се

ОДГОВОРИТЕ
Name

пик

16.09.2015 09:13

...де ти "перо" себе