Kad uđu u Mađarsku, nema nazad

Migranti koji ne uspeju da pređu mađarsku granicu i ostanu na ničijoj zemlji moći će da se vrate u Srbiju, izjavio je ministar Aleksandar Vulin.

Srbija 15.09.2015 | 07:48
Kad uđu u Mađarsku, nema nazad

Vulinje dodao da oni migranti koji pređu u Mađarsku, ali ne budu vraćeni u Srbiju neće biti prihvaćeni.

Vulin je objasnio da oni migranti koji pređu u Mađarsku i budu evidentirani u toj zemlji, a nakon toga na silu vraćeni u Srbiju, neće biti prihvaćeni.

"Mi nikoga na silu nećemo zadržavati na našoj teritoriji i samim tim nećemo dozvoliti nijednoj zemlji da na silu i bez odgovarajuće zakonske procedure i readmisije bilo koga vrati na našu teritoriju", rekao je Vulin Tanjugu.

Upitan šta će biti sa tim izbeglicama, Vulin je rekao da to više neće biti odgovornost Srbije.

"To više nije naša odgovornost, oni su na teritoriji Mađarske i očekujemo od mađarske države da se prema njima ponaša kako dolikuje", rekao je Vulin.

U Mađarskoj će od ponoći stupiti na snagu paket amandmana kojima se pooštravaju zakoni o zaštiti granice i migraciji, usvojen u parlamentu 4. septembra.

Novine koje nove mere podrazumevaju su i učešće vojske u kontroli granice, krivično gonjenje onih koji su je ilegalno prešli, kao i ubrzani procesi razmatranja zahteva za azil.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Đuro palica

15.09.2015 09:05

Dok ti prijatelju ne pošalješ vojsku na teren i sve migrante izbaciš iz države,i ne puštate ih više nema ništa smao lupaš i ti i Vučić a i Dačić, dobijate polako ali sigurno novo Kosovo koje će na žalost drugima iza vas kao i iza Tita i Miloševića da se razbije od glavu.

ODGOVORITE
Name

pero

15.09.2015 15:34

duro preispitaj se

ODGOVORITE
Name

pik

16.09.2015 11:13

...de ti "pero" sebe