Александар Вучић у Вашингтону

Премијер Србије Александар Вучић боравиће у тродневној посети Сједињеним Америчким Државама, где ће разговарати са високим званичницима те земље, представницима водећих америчких компанија и представницима међународних организација.

Србија 15.09.2015 | 07:30
Александар Вучић у Вашингтону

Посету Вашингтону премијер Вучић започиње сусретом са поптредседником САД Џозефом Бајденом, након којег се састаје и са потпредседником Савета безбедности за Европу и Централну Азију Цирилом Милером, као и председником Светске Банке Џимом Кимом.

Истога дана премијер Вучић имаће низ састанака са представницима водећих америчких компанија, наведено је у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Током другог дана посете предвиђени су разговори премијера Вучића са конгресменима и сенаторима САД, као и састанак са државним секретаром САД Џоном Керијем, а потом и председником Института Брукингс Стробом Талботом.

Посету Вашингтону премијер Вучић завршава одвојеним сусретима са Генералним секретаром Организације америчких држава Луисом Алмагром, директорком ММФ Кристином Лагард и замеником секретара за трговину САД Брусом Ендрусом.

Коментари / 0

Оставите коментар