Aleksandar Vučić u Vašingtonu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boraviće u trodnevnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama, gde će razgovarati sa visokim zvaničnicima te zemlje, predstavnicima vodećih američkih kompanija i predstavnicima međunarodnih organizacija.

Srbija 15.09.2015 | 07:30
Aleksandar Vučić u Vašingtonu

Posetu Vašingtonu premijer Vučić započinje susretom sa poptredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, nakon kojeg se sastaje i sa potpredsednikom Saveta bezbednosti za Evropu i Centralnu Aziju Cirilom Milerom, kao i predsednikom Svetske Banke Džimom Kimom.

Istoga dana premijer Vučić imaće niz sastanaka sa predstavnicima vodećih američkih kompanija, navedeno je u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Tokom drugog dana posete predviđeni su razgovori premijera Vučića sa kongresmenima i senatorima SAD, kao i sastanak sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem, a potom i predsednikom Instituta Brukings Strobom Talbotom.

Posetu Vašingtonu premijer Vučić završava odvojenim susretima sa Generalnim sekretarom Organizacije američkih država Luisom Almagrom, direktorkom MMF Kristinom Lagard i zamenikom sekretara za trgovinu SAD Brusom Endrusom.

Komentari / 0

Ostavite komentar