"Роџер иде у историју, садашњица припада Новаку"!

Кад се слегла прашина УС Опена, хоризонт је постао чистији, а детаљи су изашли на видело, Роџер Федерер иде у историју, а данашњица припада Новаку Ђоковићу.

Тенис 15.09.2015 | 22:20
"Роџер иде у историју, садашњица припада Новаку"!

Тако је новинар ЕСПН Питер Бодо оценио последице великог тријумфа српског тенисера над легендарним Швајцарцем у финалу последњег Грен слема сезоне.

“Ђоковићева победа над Федерером заиста тражи да се поново разматра питање највећих ривалитета у Опен ери, а такође треба разговарати и о томе ко је заиста најбољи тенисер свих времена. Ђоковић се придружио Федереру и Роду Лејверу у друштву тенисера који су стигли до финала сва четири Грен слем турнира у години“, навео је Бодо.

Такође, новинар ЕСПН покушао је да пружи одговор ко је већи ривал Ђоковићу, Федерер или Надал.

“У недељу су се Србин и Швајцарац састали 42. пут. Изједначени су по броју победа, свако има по 21. Новак је са Надалом играо два пута више и Шпанац има две победе више. Оба ривалитета бацају у сенку она из претходних времена, између Ивана Лендла и Џона МекЕнроа, чак и између Пита Сампраса и Андреа Агасија“, оцењује Бодо.

Дуеле Ђоковића и Надала он сматра сударима који су трајали по четири или пет сати, где су обојица приказивали какви су ударачи са основне линије, док су, према његовом мишљењу, сусрети првог и другог тенисера света имали другачији облик.

“Они су контраст, као некада Лендл и МекЕнро, односно Сампрас и Агаси, нападач против дефанзивца, перфектна офанзива против одбрамбеног зида на другој страни. Тешко је рећи колико Федерер још може да издржи, колико пута ће моћи јуначки да укрсти рогове са Ђоковићем. Сигурно је једно, Федерер полако маршира ка књигама из историје, али чује кораке иза себе. Овога пута ти кораци припадају другом тенисеру, бар за сада“, закључио је Бодо.

Коментари / 0

Оставите коментар