"Rodžer ide u istoriju, sadašnjica pripada Novaku"!

Kad se slegla prašina US Opena, horizont je postao čistiji, a detalji su izašli na videlo, Rodžer Federer ide u istoriju, a današnjica pripada Novaku Đokoviću.

Tenis 15.09.2015 | 22:20
"Rodžer ide u istoriju, sadašnjica pripada Novaku"!

Tako je novinar ESPN Piter Bodo ocenio posledice velikog trijumfa srpskog tenisera nad legendarnim Švajcarcem u finalu poslednjeg Gren slema sezone.

“Đokovićeva pobeda nad Federerom zaista traži da se ponovo razmatra pitanje najvećih rivaliteta u Open eri, a takođe treba razgovarati i o tome ko je zaista najbolji teniser svih vremena. Đoković se pridružio Federeru i Rodu Lejveru u društvu tenisera koji su stigli do finala sva četiri Gren slem turnira u godini“, naveo je Bodo.

Takođe, novinar ESPN pokušao je da pruži odgovor ko je veći rival Đokoviću, Federer ili Nadal.

“U nedelju su se Srbin i Švajcarac sastali 42. put. Izjednačeni su po broju pobeda, svako ima po 21. Novak je sa Nadalom igrao dva puta više i Španac ima dve pobede više. Oba rivaliteta bacaju u senku ona iz prethodnih vremena, između Ivana Lendla i Džona MekEnroa, čak i između Pita Samprasa i Andrea Agasija“, ocenjuje Bodo.

Duele Đokovića i Nadala on smatra sudarima koji su trajali po četiri ili pet sati, gde su obojica prikazivali kakvi su udarači sa osnovne linije, dok su, prema njegovom mišljenju, susreti prvog i drugog tenisera sveta imali drugačiji oblik.

“Oni su kontrast, kao nekada Lendl i MekEnro, odnosno Sampras i Agasi, napadač protiv defanzivca, perfektna ofanziva protiv odbrambenog zida na drugoj strani. Teško je reći koliko Federer još može da izdrži, koliko puta će moći junački da ukrsti rogove sa Đokovićem. Sigurno je jedno, Federer polako maršira ka knjigama iz istorije, ali čuje korake iza sebe. Ovoga puta ti koraci pripadaju drugom teniseru, bar za sada“, zaključio je Bodo.

Komentari / 0

Ostavite komentar