Новак задивио свјетске новинске агенције: Ђоковић попут Спартанца!

Најпознатији светски медији констатују да је најбољи тенисер света Новак Ђоковић, упркос томе што је против њега у финалу УС опена навијало више од 20.000 људи, у спартанском стилу однео победу над Роџером Федерером. 

Тенис 15.09.2015 | 18:20
Новак задивио свјетске новинске агенције: Ђоковић попут Спартанца!

Агенција Ројтерс наводи да је Ђоковић показао од каквог је материјала направљен када је у првом сету незгодно пао и повредио руку.

"Ђоковић је показао да располаже огромном чврстином, након што је пао и повредио руку и ногу. После тога је наставио да игра као да се ништа није догодило", констатује Ројтерс.

Агенција АФП истиче да је Ђоковић очигледно био инспирисан филмом о 300 Спартанаца који се херојски боре против знатно бројнијих Персијанци и сјајном улогом свог пријатеља Џерарда Батлера, који је пратио меч из његове ложе.

'Погледао сам на крају меча ка својој ложи и рекао - 'Ово је Спарта", преноси АФП речи Ђоковића после меча.

"Њујорк тајмс" истиче да је Ђоковић у кључним тренуцима играо добро, док је Федереру 'понестало снаге онда када је било најважније".

Главна тема водећих светских медија након победе Новака Ђоковића на УС Опену јесте његова борба с притиском и навијачима у финалу с Роџером Федерером.

Ђоковић је савладао Федерара са 3:1 у сетовима и тако освојио другу титулу у Њујорку и свој 10. гренд слем у каријери.

Већина медија је истакла да најбољег светског тенисера ништа није могло да поремети, па ни бучна подршка коју је Федерер имао на стадиону "Артур Еш".
Британски ББЦ наводи како је Ђоковић запањујуће остао хладнокрван пред "тешком профедереровом публиком" у Њујорку.

Шпанска Марка је објавила текст под насловом "Ђоковић утишао Њујорк", док немачки Билд пише како је Федерер био "необично нервозан" с обзиром на то да је имао знатно већу подршку у односу на штићеника Бориса Бекера.

ЕСПН у извештају наводи како је питање ко је имао бољу сезону, Ђоковић у мушкој или Серена Вилијамс у женској конкуренцији.

Америчка новинаска агенција АП је навела да је Ђоковић "сасвим сам" био на стадиону "Артур Еш" и како се осим Федерера јуначки борио с публиком, која је била наклоњена швајцарском тенисеру.

Франс прес је истакао да је Ђоковић "спустио Федерера на земљу" и да је срушио "амерички сан" швајцарском тенисеру.

"Нико и ништа није могло да узнемири Ђоковића, па чак ни то што је домаћа публика била уз Федерера од када је крочио на тло САД. Ментална снага српског тенисера је изузетна, показао је своју величину", наводи Франс прес.

Ројтерс пише да је Ђоковић далеко иза себе оставио Федерара у једној од најбољих сезона коју је имао у каријери.

Српски тенисер Новак Ђоковић освојио је другу гренд слем титулу на УС Опену захваљујући челичној снази воље, констатује француски "Л'Екип", а хвалоспевима су се придружили и бројни други медији, попут оних из "земље Рафе Надала", Шпаније.

"Ђоковић је у атмосфери у којој је 23.000 људи навијало против њега показао да има чврстину зида, протв којег Федерер није могао ништа", наводи се у инспиратвном тексту.

"Ђоковић против себе није имао само Федерера, већ 23.000 људи, уједињених да подрже свог хероја. Сваки Ђоковићев погрешан потез они су пропратили аплаузом", истиче се у тексту и додаје да се "вулкански Ђоковић" на то није обазирао.

"Ђоковић је пратио своју зацртану путању и његов кажипрст на челу током трећем сета, када је направио брејк за 5:4, показао је да је менталмна снага његово главно оружје", истиче "Л'Екип".

Шпанска "Марка" у наслову истиче "Ђоковић утишао Њујорк", такође констатујући да је српски тенисер против себе имао не само Федерера, него и њујоршку публику.

"Ел Паис" у надахнутом тексту велича Ђоковића као неприкосновеног светског тениског краља, који ће очигледно, јос дуго владати.

"Ђоковић је још једном демонстрирао сву силу свог тениског умећа. Не само да је освојио други УС Опен, трећи грен слем ове сезоне и укупно 10, његов трујумф у Њујорку говори да је и будућност светског тениса у рукама српског тенисера", оценио је 'Ел паис' и истиче да је Ђоковић једноставно, најбољи на планети.

"Новак вероватно нема елеганцију Федерера, ни милиметарску прецизност Пита Сампраса, ни харизму Дзона Мекинроа, али он садржи све то у правим дозама', истиче "Ел паис'.

Коментари / 0

Оставите коментар