Novak zadivio svjetske novinske agencije: Đoković poput Spartanca!

Najpoznatiji svetski mediji konstatuju da je najbolji teniser sveta Novak Đoković, uprkos tome što je protiv njega u finalu US opena navijalo više od 20.000 ljudi, u spartanskom stilu odneo pobedu nad Rodžerom Federerom. 

Tenis 15.09.2015 | 18:20
Novak zadivio svjetske novinske agencije: Đoković poput Spartanca!

Agencija Rojters navodi da je Đoković pokazao od kakvog je materijala napravljen kada je u prvom setu nezgodno pao i povredio ruku.

"Đoković je pokazao da raspolaže ogromnom čvrstinom, nakon što je pao i povredio ruku i nogu. Posle toga je nastavio da igra kao da se ništa nije dogodilo", konstatuje Rojters.

Agencija AFP ističe da je Đoković očigledno bio inspirisan filmom o 300 Spartanaca koji se herojski bore protiv znatno brojnijih Persijanci i sjajnom ulogom svog prijatelja Džerarda Batlera, koji je pratio meč iz njegove lože.

'Pogledao sam na kraju meča ka svojoj loži i rekao - 'Ovo je Sparta", prenosi AFP reči Đokovića posle meča.

"Njujork tajms" ističe da je Đoković u ključnim trenucima igrao dobro, dok je Federeru 'ponestalo snage onda kada je bilo najvažnije".

Glavna tema vodećih svetskih medija nakon pobede Novaka Đokovića na US Openu jeste njegova borba s pritiskom i navijačima u finalu s Rodžerom Federerom.

Đoković je savladao Federara sa 3:1 u setovima i tako osvojio drugu titulu u Njujorku i svoj 10. grend slem u karijeri.

Većina medija je istakla da najboljeg svetskog tenisera ništa nije moglo da poremeti, pa ni bučna podrška koju je Federer imao na stadionu "Artur Eš".
Britanski BBC navodi kako je Đoković zapanjujuće ostao hladnokrvan pred "teškom profedererovom publikom" u Njujorku.

Španska Marka je objavila tekst pod naslovom "Đoković utišao Njujork", dok nemački Bild piše kako je Federer bio "neobično nervozan" s obzirom na to da je imao znatno veću podršku u odnosu na štićenika Borisa Bekera.

ESPN u izveštaju navodi kako je pitanje ko je imao bolju sezonu, Đoković u muškoj ili Serena Vilijams u ženskoj konkurenciji.

Američka novinaska agencija AP je navela da je Đoković "sasvim sam" bio na stadionu "Artur Eš" i kako se osim Federera junački borio s publikom, koja je bila naklonjena švajcarskom teniseru.

Frans pres je istakao da je Đoković "spustio Federera na zemlju" i da je srušio "američki san" švajcarskom teniseru.

"Niko i ništa nije moglo da uznemiri Đokovića, pa čak ni to što je domaća publika bila uz Federera od kada je kročio na tlo SAD. Mentalna snaga srpskog tenisera je izuzetna, pokazao je svoju veličinu", navodi Frans pres.

Rojters piše da je Đoković daleko iza sebe ostavio Federara u jednoj od najboljih sezona koju je imao u karijeri.

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je drugu grend slem titulu na US Openu zahvaljujući čeličnoj snazi volje, konstatuje francuski "L'Ekip", a hvalospevima su se pridružili i brojni drugi mediji, poput onih iz "zemlje Rafe Nadala", Španije.

"Đoković je u atmosferi u kojoj je 23.000 ljudi navijalo protiv njega pokazao da ima čvrstinu zida, protv kojeg Federer nije mogao ništa", navodi se u inspiratvnom tekstu.

"Đoković protiv sebe nije imao samo Federera, već 23.000 ljudi, ujedinjenih da podrže svog heroja. Svaki Đokovićev pogrešan potez oni su propratili aplauzom", ističe se u tekstu i dodaje da se "vulkanski Đoković" na to nije obazirao.

"Đoković je pratio svoju zacrtanu putanju i njegov kažiprst na čelu tokom trećem seta, kada je napravio brejk za 5:4, pokazao je da je mentalmna snaga njegovo glavno oružje", ističe "L'Ekip".

Španska "Marka" u naslovu ističe "Đoković utišao Njujork", takođe konstatujući da je srpski teniser protiv sebe imao ne samo Federera, nego i njujoršku publiku.

"El Pais" u nadahnutom tekstu veliča Đokovića kao neprikosnovenog svetskog teniskog kralja, koji će očigledno, jos dugo vladati.

"Đoković je još jednom demonstrirao svu silu svog teniskog umeća. Ne samo da je osvojio drugi US Open, treći gren slem ove sezone i ukupno 10, njegov trujumf u Njujorku govori da je i budućnost svetskog tenisa u rukama srpskog tenisera", ocenio je 'El pais' i ističe da je Đoković jednostavno, najbolji na planeti.

"Novak verovatno nema eleganciju Federera, ni milimetarsku preciznost Pita Samprasa, ni harizmu Dzona Mekinroa, ali on sadrži sve to u pravim dozama', ističe "El pais'.

Komentari / 0

Ostavite komentar