Џерард: Рафина највећа глупост - продаја Алонса!

Легендарни капитен Ливерпула Стивен Џерард оценио је да је продаја Шабија Алонса Реал Мадриду 2009. године био катастрофалан потез.

Фудбал 15.09.2015 | 15:20
Џерард: Рафина највећа глупост - продаја Алонса!

Он је у својој аутобиографији, чије делове објављује Дејли мејл, навео да је после првог тренинга приметио да је Шпанац велики фудбалер, што је касније увидео код Луиса Суареса и Фернанда Тореса.

“Три играча су обележила моју каријеру у Ливерпулу и сва тројица причају шпанским језиком. Било је јасно на први поглед да је Алонсо фантастичан фудбалер, Рафа Бенитес је направио прави потез његовом куповином, али је потом све уништио глупошћу, продао га је Реал Мадриду. Са ове дистанце, Алонсо је најбољи централни везиста са којим сам играо у каријери“, навео је Џерард.

Према његовим речима, Алонса је требало продати за много више од 30 милиона евра, с обзиром на то шта је потом постигао у каријери, освојио је Примеру, Лигу шампиона, Бундеслигу, Мундијал и Европско првенство.

“Кривим Рафу за одлазак Алонса, он је могао још шест или седам година да игра у Ливерпулу... Често размишљам о двојици посебних фудбалера које смо изгубили, Торесу и Суаресу. Суарес је имао невиђене покрете и постизао је голове на веома чудан начин. Одушевио ме је својим талентом“, закључио је Џерард.

Везни фудбалер је овог лета после 17 година напустио Ливерпул и преселио се у ЛА Галакси.

Коментари / 0

Оставите коментар