Džerard: Rafina najveća glupost - prodaja Alonsa!

Legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard ocenio je da je prodaja Šabija Alonsa Real Madridu 2009. godine bio katastrofalan potez.

Fudbal 15.09.2015 | 15:20
Džerard: Rafina najveća glupost - prodaja Alonsa!

On je u svojoj autobiografiji, čije delove objavljuje Dejli mejl, naveo da je posle prvog treninga primetio da je Španac veliki fudbaler, što je kasnije uvideo kod Luisa Suaresa i Fernanda Toresa.

“Tri igrača su obeležila moju karijeru u Liverpulu i sva trojica pričaju španskim jezikom. Bilo je jasno na prvi pogled da je Alonso fantastičan fudbaler, Rafa Benites je napravio pravi potez njegovom kupovinom, ali je potom sve uništio glupošću, prodao ga je Real Madridu. Sa ove distance, Alonso je najbolji centralni vezista sa kojim sam igrao u karijeri“, naveo je Džerard.

Prema njegovim rečima, Alonsa je trebalo prodati za mnogo više od 30 miliona evra, s obzirom na to šta je potom postigao u karijeri, osvojio je Primeru, Ligu šampiona, Bundesligu, Mundijal i Evropsko prvenstvo.

“Krivim Rafu za odlazak Alonsa, on je mogao još šest ili sedam godina da igra u Liverpulu... Često razmišljam o dvojici posebnih fudbalera koje smo izgubili, Toresu i Suaresu. Suares je imao neviđene pokrete i postizao je golove na veoma čudan način. Oduševio me je svojim talentom“, zaključio je Džerard.

Vezni fudbaler je ovog leta posle 17 godina napustio Liverpul i preselio se u LA Galaksi.

Komentari / 0

Ostavite komentar