Величина! Новак одбио да критикује публику која је навијала за Роџера!

Велики је шампион Новак Ђоковић. Не само због десет гренд слем титула, укључујући и друго освајање УС Опена победом над Роџером Федерером у четири сета, већ и због понашања изван терена.

Тенис 15.09.2015 | 09:40
Величина! Новак одбио да критикује публику која је навијала за Роџера!

Више од 20.000 навијача било је уз Швајцарца на централном стадиону у Њујорку, бодрећи га до последњег момента. Ипак, Новак је био бољи и - чак и када је меч завршен, није замерао публици.

Управо је то било једно од новинарских питања после тријумфа у финалу последњег гренд слема у 2015, уз констатацију представника медија "да никада није видео да су навијачи толико били против Новака, што мора да је веома тешко".

"Да, било је много подршке Роџеру. Било је ње нешто мало и за мене. Ја сам се фокусирао на оне који су за мене навијали. Али, знате, не могу ја да седим овде и критикујем публику. Напротив, потпуно је за очекивати да један тако велики играч и шампион попут Роџера има уз себе већи део навијача, где год да игра. Штавише, свуда на свету он има ту супер подршку, апсолутну већину. А опет, није моје да мерим проценте колико ко има подршке, овде сам да бих играо тенис", рекао је Новак и додао:

"Прихватам да је то тако како јесте. Свако има право да изабере за кога ће да навија, а он апсолутно заслужује ту подршку због свега што је учинио годинама, због свих успеха, али и понашања на терену и ван њега. У то сумње нема. А ја... Ја сам овде да бих заслужио такву подршку. Надам се да ћу једнога дана ја бити у позицији у којој је он сада".

Коментари / 0

Оставите коментар