Veličina! Novak odbio da kritikuje publiku koja je navijala za Rodžera!

Veliki je šampion Novak Đoković. Ne samo zbog deset grend slem titula, uključujući i drugo osvajanje US Opena pobedom nad Rodžerom Federerom u četiri seta, već i zbog ponašanja izvan terena.

Tenis 15.09.2015 | 09:40
Veličina! Novak odbio da kritikuje publiku koja je navijala za Rodžera!

Više od 20.000 navijača bilo je uz Švajcarca na centralnom stadionu u Njujorku, bodreći ga do poslednjeg momenta. Ipak, Novak je bio bolji i - čak i kada je meč završen, nije zamerao publici.

Upravo je to bilo jedno od novinarskih pitanja posle trijumfa u finalu poslednjeg grend slema u 2015, uz konstataciju predstavnika medija "da nikada nije video da su navijači toliko bili protiv Novaka, što mora da je veoma teško".

"Da, bilo je mnogo podrške Rodžeru. Bilo je nje nešto malo i za mene. Ja sam se fokusirao na one koji su za mene navijali. Ali, znate, ne mogu ja da sedim ovde i kritikujem publiku. Naprotiv, potpuno je za očekivati da jedan tako veliki igrač i šampion poput Rodžera ima uz sebe veći deo navijača, gde god da igra. Štaviše, svuda na svetu on ima tu super podršku, apsolutnu većinu. A opet, nije moje da merim procente koliko ko ima podrške, ovde sam da bih igrao tenis", rekao je Novak i dodao:

"Prihvatam da je to tako kako jeste. Svako ima pravo da izabere za koga će da navija, a on apsolutno zaslužuje tu podršku zbog svega što je učinio godinama, zbog svih uspeha, ali i ponašanja na terenu i van njega. U to sumnje nema. A ja... Ja sam ovde da bih zaslužio takvu podršku. Nadam se da ću jednoga dana ja biti u poziciji u kojoj je on sada".

Komentari / 0

Ostavite komentar