Курди ухватили 45 џихадиста скривених међу избјеглицама

Песхмерге, курдске оружане снаге на сјеверу Ирака, ухапсиле су 45 припадника терористичке организације Исламска држава који су са избјеглицама са југа Киркука дошли на слободни сјеверни дио те ирачке регије.

Свијет 14.09.2015 | 18:30
Курди ухватили 45 џихадиста скривених међу избјеглицама

Ирачки безбједносни званичници су саопштили да су песхмерге у акцијама против ИД у Дакуку на југу Киркука извукле хиљаде избјеглица и збринуле их на слободним сјеверним дијеловима те регије.

Током регистрације избјеглица песхмерге су откриле 45 припадника организације ИД који су се лажно декларисали као избјеглице. Припадници песхмерги су потом ухваћене милитанте ИД обукли у наранџасте комбинезоне и извели пред новинаре. Комбинезони несумњиво подсјећају на оне које ИД облачи својим заробљеницима.

Портпарол Савјета безбједности Уније курдских партиота у Киркуку је казао да постоје докази да су ухваћени терористи повезани са низом терористичких напада у регији. 

"Нажалост, јасно је да међу људима који су се предали нама има и припадника ИД", казао је један од команданата у регији Сулејманиах, Омер Салих.

ИД тренутно контролише централну општину Дакук и сусједну Хавију на западу Киркука.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дино Агиц

14.09.2015 16:54

Ма дајте молим вас, какви су то фанатици који се предају!!!! Ово ме подсјеца на добро познати лов на вјестице....

ОДГОВОРИТЕ
Name

зулум

14.09.2015 20:17

Нису се они предали него су се инфилтрирали медју избјеглице са задатком да касније отпочну прво терористичке акције а онда оружану борбу.

Name

зов

14.09.2015 21:29

зулум:твоје мисљење мозес размијенити са кантом за смеце.