ЦЗ: Цирбес на контроли, Блажич се не враћа!

Дејан Радоњић ће до краја недеље имати на располагању комплетну екипу.

Кошарка 15.09.2015 | 09:00
ЦЗ: Цирбес на контроли, Блажич се не враћа!

Европско првенство улази у завршницу, велики број екипа завршио је такмичење и играчи се полако прикључују својим клубовима.

У случају Црвене звезде, то конкретно значи да ће наредних дана постати јача за Маика Цирбеса и Гала Мекела, чиме ће комплетирати састав око две недеље пре прве званичне утакмице, против Мега Лекса 1. октобра.

Немачки центар повредио је скочни зглоб 21. августа, није наступио на Еуробаскету, али је остао уз екипу и опорављао се под надзором лекара репрезентације.

Цирбес у понедељак стиже у Београд, а од уторка ће бити на располагању тренеру Дејану Радоњићу, с тим да ће прво бити неопходно утврдити његов здравствени статус и у којој мери је спреман да се укључи у тренинге.

Мекел је на опроштају од Еуробаскета најавио српским новинарима да ће узети "неколико дана одмора" и онда допутовати у Београд, тако да се његов деби може очекивати на јаком турниру у Задру, где ће поред Звезде и домаћина од 24. до 26. септембра наступити четири евролигашка тима (Фенербахче, Олимпијакос, Бајерн, Дарушафака).

Број играча на тренинзима ће се са поменутом двојицом странаца попети на 16, али у ту цифру није укључен Јака Блажич.

Звезда је довођењем Американца Рајана Томпсона (са 17 поена први стрелац финала "Мега Лекс купа" у Краљеву) и опредељењем да се пружи шанса У-20 прваку Европе Марку Гудурићу попунила позицију "два", на којој игра и искусни Бранко Лазић.

Како Блажич има уговор на још годину дана, до прекида сарадње може да дође само договором две стране (једнострани раскид је скупа опција), а по црвено-беле би било идеално када би запажене партије словеначког бека на ЕП - Грчкој дао 27 поена, у просеку бележио 12 поена и четири скока - побудиле интересовање других клубова.

Првак Србије и региона у досадашњем току припрема је одиграо пет утакмица и свих пет добио. Минулог викенда савладани су ПАОК и Мега.

Пре турнира у Задру предвиђена је још једна провера, у четвртак у Београду против немачког прволигаша Краилсхајма.

Коментари / 0

Оставите коментар