CZ: Cirbes na kontroli, Blažič se ne vraća!

Dejan Radonjić će do kraja nedelje imati na raspolaganju kompletnu ekipu.

Košarka 15.09.2015 | 09:00
CZ: Cirbes na kontroli, Blažič se ne vraća!

Evropsko prvenstvo ulazi u završnicu, veliki broj ekipa završio je takmičenje i igrači se polako priključuju svojim klubovima.

U slučaju Crvene zvezde, to konkretno znači da će narednih dana postati jača za Maika Cirbesa i Gala Mekela, čime će kompletirati sastav oko dve nedelje pre prve zvanične utakmice, protiv Mega Leksa 1. oktobra.

Nemački centar povredio je skočni zglob 21. avgusta, nije nastupio na Eurobasketu, ali je ostao uz ekipu i oporavljao se pod nadzorom lekara reprezentacije.

Cirbes u ponedeljak stiže u Beograd, a od utorka će biti na raspolaganju treneru Dejanu Radonjiću, s tim da će prvo biti neophodno utvrditi njegov zdravstveni status i u kojoj meri je spreman da se uključi u treninge.

Mekel je na oproštaju od Eurobasketa najavio srpskim novinarima da će uzeti "nekoliko dana odmora" i onda doputovati u Beograd, tako da se njegov debi može očekivati na jakom turniru u Zadru, gde će pored Zvezde i domaćina od 24. do 26. septembra nastupiti četiri evroligaška tima (Fenerbahče, Olimpijakos, Bajern, Darušafaka).

Broj igrača na treninzima će se sa pomenutom dvojicom stranaca popeti na 16, ali u tu cifru nije uključen Jaka Blažič.

Zvezda je dovođenjem Amerikanca Rajana Tompsona (sa 17 poena prvi strelac finala "Mega Leks kupa" u Kraljevu) i opredeljenjem da se pruži šansa U-20 prvaku Evrope Marku Guduriću popunila poziciju "dva", na kojoj igra i iskusni Branko Lazić.

Kako Blažič ima ugovor na još godinu dana, do prekida saradnje može da dođe samo dogovorom dve strane (jednostrani raskid je skupa opcija), a po crveno-bele bi bilo idealno kada bi zapažene partije slovenačkog beka na EP - Grčkoj dao 27 poena, u proseku beležio 12 poena i četiri skoka - pobudile interesovanje drugih klubova.

Prvak Srbije i regiona u dosadašnjem toku priprema je odigrao pet utakmica i svih pet dobio. Minulog vikenda savladani su PAOK i Mega.

Pre turnira u Zadru predviđena je još jedna provera, u četvrtak u Beogradu protiv nemačkog prvoligaša Krailshajma.

Komentari / 0

Ostavite komentar