Пенета објаснила зашто после титуле на УС Опену иде у пензију

Италијанска тенисерка Флавија Пенета рекла је да јој није било лако да победи Роберту Винчи у финалу УС Опена и освоји своју прву гренд слем титулу у каријери, и објаснила да завршава тениску каријеру на крају године јер јој је тешко да се такмичи.

Тенис 14.09.2015 | 20:40
Пенета објаснила зашто после титуле на УС Опену иде у пензију

„Није било баш лако у финалу. У првом сету је било мало драме. Обе смо од почетка играле добро. Мислим, није било лако играти против једне од својих најбољих пријатељица, против неког кога толико дуго познајем. Много је емоција, није лако изаћи на крај са свим тим, али сам заиста срећна и поносна на све што сам урадила ове недеље", рекла је Пенета новинарима у Њујорку након победе.

Пенета је 26. на WТА листи, а победила је квалификанткињу Винчијеву, своју другарицу још из детињства и земљакињу са југа Италије, из Апулије, са 7:6 и 6:2. Роберта Винчи је дан пре тога направила највеће изненађење овогодишњег УС Опена када је савладала прву носитељку Серену Вилијамс у полуфиналу.

„Ово је стварно велики тренутак за нас у Италији и за женски тенис у свету. Не мислим да смо нешто додатно доказале јер смо ове године већ показале колико смо добре у овоме што радимо, колико срца улажемо сваки пут кад изађемо на терен. А и фантастично је што можете да играте против једне од својих пријатељица. Као што сам рекла и пре меча, није битно ко ће победити јер смо обе већ победиле. Нико од нас није мислио да ћемо бити у финалу", рекла је Пенета.

Она је изненадила све када је после меча рекла да се повлачи, а сада је појаснила да ће то бити на крају године, а да ће до тада играти турнире у Вухану и у Пекингу, и евентуално на завршном WТА турниру, ако се пласира.

„А зашто се повлачим? Зато што ми је некада тешко да се такмичим. Када сте на терену и када морате да играте 24 недеље годишње, морате сваке недеље да се борите, а ако се не борите сваке недеље као што сам се данас борила, биће лоше. А мислим да не могу више то да радим, тако да је ово савршени тренутак. Било је стварно тешко донети ову одлуку, али сам срећна што сам је донела. Стварно срећна и поносна на себе", рекла је 33-годишња Италијанка.

Финале је гледао и премијер Италије Матео Ренци, који је после меча честитао обема играчицама.

„Била сам баш радосна што је овде. Рекао нам је да не разумемо шта ће се десити и шта се дешава сада у Италији. Разговарао је са мном и с Робертом, биле смо зајендо. У Италији ће сада бити лудница и рекао нам је да је добро што ћемо остати још неколико дана у Њујорку, да се одморимо пре доласка кући", рекла је Пенета.

Коментари / 0

Оставите коментар