Peneta objasnila zašto posle titule na US Openu ide u penziju

Italijanska teniserka Flavija Peneta rekla je da joj nije bilo lako da pobedi Robertu Vinči u finalu US Opena i osvoji svoju prvu grend slem titulu u karijeri, i objasnila da završava tenisku karijeru na kraju godine jer joj je teško da se takmiči.

Tenis 14.09.2015 | 20:40
Peneta objasnila zašto posle titule na US Openu ide u penziju

„Nije bilo baš lako u finalu. U prvom setu je bilo malo drame. Obe smo od početka igrale dobro. Mislim, nije bilo lako igrati protiv jedne od svojih najboljih prijateljica, protiv nekog koga toliko dugo poznajem. Mnogo je emocija, nije lako izaći na kraj sa svim tim, ali sam zaista srećna i ponosna na sve što sam uradila ove nedelje", rekla je Peneta novinarima u Njujorku nakon pobede.

Peneta je 26. na WTA listi, a pobedila je kvalifikantkinju Vinčijevu, svoju drugaricu još iz detinjstva i zemljakinju sa juga Italije, iz Apulije, sa 7:6 i 6:2. Roberta Vinči je dan pre toga napravila najveće iznenađenje ovogodišnjeg US Opena kada je savladala prvu nositeljku Serenu Vilijams u polufinalu.

„Ovo je stvarno veliki trenutak za nas u Italiji i za ženski tenis u svetu. Ne mislim da smo nešto dodatno dokazale jer smo ove godine već pokazale koliko smo dobre u ovome što radimo, koliko srca ulažemo svaki put kad izađemo na teren. A i fantastično je što možete da igrate protiv jedne od svojih prijateljica. Kao što sam rekla i pre meča, nije bitno ko će pobediti jer smo obe već pobedile. Niko od nas nije mislio da ćemo biti u finalu", rekla je Peneta.

Ona je iznenadila sve kada je posle meča rekla da se povlači, a sada je pojasnila da će to biti na kraju godine, a da će do tada igrati turnire u Vuhanu i u Pekingu, i eventualno na završnom WTA turniru, ako se plasira.

„A zašto se povlačim? Zato što mi je nekada teško da se takmičim. Kada ste na terenu i kada morate da igrate 24 nedelje godišnje, morate svake nedelje da se borite, a ako se ne borite svake nedelje kao što sam se danas borila, biće loše. A mislim da ne mogu više to da radim, tako da je ovo savršeni trenutak. Bilo je stvarno teško doneti ovu odluku, ali sam srećna što sam je donela. Stvarno srećna i ponosna na sebe", rekla je 33-godišnja Italijanka.

Finale je gledao i premijer Italije Mateo Renci, koji je posle meča čestitao obema igračicama.

„Bila sam baš radosna što je ovde. Rekao nam je da ne razumemo šta će se desiti i šta se dešava sada u Italiji. Razgovarao je sa mnom i s Robertom, bile smo zajendo. U Italiji će sada biti ludnica i rekao nam je da je dobro što ćemo ostati još nekoliko dana u Njujorku, da se odmorimo pre dolaska kući", rekla je Peneta.

Komentari / 0

Ostavite komentar