Још један осврт: Крв, срећа, сузе и зној - 10. Новакова!

Новак Ђоковић у финалу УС Опена поново пружио фантастичну партију и савладао Роџера Федерера 3:1, за освојену 10. гренд слем титулу у каријери!

Тенис 14.09.2015 | 20:00
Још један осврт: Крв, срећа, сузе и зној - 10. Новакова!

Каснило је финале више од три сата, али га је вредело чекати...

Тачно 200 минута трајало је феноменално финале двојице најбољих тенисера данашњице, после којих је задовољнији ипак био наш тенисер.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић подигао је и десети гренд слем трофеј у каријери у Њујорку, након што је у финалу УС Опена био бољи од Роџера Федерера 3:1 (6:4, 5:7, 6:4, 6:4).

Ђоковићу је ово други трофеј на УС Опену, у шест финала колико је играо, а већ од понедељка биће први тенисер у Опен ери који има више од 16 хиљада поена.

Такође, играо је четири финала гренд слема ове сезоне, па остаје велика жал за оним поразом у Паризу од Стена Вавринке, али није тренутак за мање лепе тренутке из ове сезоне...

Новак је фантастично ушао у меч, док је његов противник имао проблема са сервисом. Направио је огроман број грешака, како из бекхенда и из форхенда, што је Ђоковић успео да искористи у своју корист. Виђена су три брејка, и неколико лепих поена, али је ипак нешто ружно обележило први сет.

Новак Ђоковић се оклизнуо, на рекло би се недовољно осушени терен, искренуо стопало, а потом одерао подлактицу, шаку и колено. И то само поен након што је направио брејк. Федерер је експресно искористио неугодну ситуацију у којој се Новак нашао, па је одмах узвратио рибрејком.

Ноле је међутим стабилизовао своју игру и већ у седмом гему направио нови брејк, који му је био довољан за први сет.

У другом сету се Федереру вратило за сваку грешку...

Иако је доминирао током читавог сета, у коме је везао чак три гема без изгубљеног поена, али је за изједначење у сетовима морао да сачека последњи "регуларни" гем. Новак је играо за тај-брејк, али га је тада Федерер "брејкнуо".

Како је завршио други, тако је ушао и у трећи сет Роџер Федерер.

Играо је врло агресивно, на Новаков сервис излазио готово на мрежу, али је Новак освојио брејк више у трећем сету. Почистио је Роџера са терена за 5:4, а њему тада није помогао ни фантастични сервис, све је Новак успео да врати.

У четвртом сету је превладала психолошка предност.

Новак је сет одмах отворио брејком, па имао и два брејка предности и сервирао на 5:2 за победу у мечу. Међутим, Федерер се није предавао и озбиљно је угрозио Новака и пришао му на 5;4. И не само то, Новак је у последњем гему овог меча спасао чак три брејк лопте, а онда искористио прву меч лопту за ВЕЛИКУ ПОБЕДУ пред 23.000 навијача који су били против њега.

Том победом освојио је други трофеј на УС Опену, а укупно 10. трофеј на гренд слемовима, и постао седми тенисер по броју освојених "слемова".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Етнолог

14.09.2015 19:24

23.000 навијаца није могло да укапира да су "задња рупа на свирали" и да је Српски цар "Ноле И" освајац којему не треба војска навијаца јер бој бије срце у јунака и нек се зна :Цару Царево !

ОДГОВОРИТЕ