Još jedan osvrt: Krv, sreća, suze i znoj - 10. Novakova!

Novak Đoković u finalu US Opena ponovo pružio fantastičnu partiju i savladao Rodžera Federera 3:1, za osvojenu 10. grend slem titulu u karijeri!

Tenis 14.09.2015 | 20:00
Još jedan osvrt: Krv, sreća, suze i znoj - 10. Novakova!

Kasnilo je finale više od tri sata, ali ga je vredelo čekati...

Tačno 200 minuta trajalo je fenomenalno finale dvojice najboljih tenisera današnjice, posle kojih je zadovoljniji ipak bio naš teniser.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković podigao je i deseti grend slem trofej u karijeri u Njujorku, nakon što je u finalu US Opena bio bolji od Rodžera Federera 3:1 (6:4, 5:7, 6:4, 6:4).

Đokoviću je ovo drugi trofej na US Openu, u šest finala koliko je igrao, a već od ponedeljka biće prvi teniser u Open eri koji ima više od 16 hiljada poena.

Takođe, igrao je četiri finala grend slema ove sezone, pa ostaje velika žal za onim porazom u Parizu od Stena Vavrinke, ali nije trenutak za manje lepe trenutke iz ove sezone...

Novak je fantastično ušao u meč, dok je njegov protivnik imao problema sa servisom. Napravio je ogroman broj grešaka, kako iz bekhenda i iz forhenda, što je Đoković uspeo da iskoristi u svoju korist. Viđena su tri brejka, i nekoliko lepih poena, ali je ipak nešto ružno obeležilo prvi set.

Novak Đoković se okliznuo, na reklo bi se nedovoljno osušeni teren, iskrenuo stopalo, a potom oderao podlakticu, šaku i koleno. I to samo poen nakon što je napravio brejk. Federer je ekspresno iskoristio neugodnu situaciju u kojoj se Novak našao, pa je odmah uzvratio ribrejkom.

Nole je međutim stabilizovao svoju igru i već u sedmom gemu napravio novi brejk, koji mu je bio dovoljan za prvi set.

U drugom setu se Federeru vratilo za svaku grešku...

Iako je dominirao tokom čitavog seta, u kome je vezao čak tri gema bez izgubljenog poena, ali je za izjednačenje u setovima morao da sačeka poslednji "regularni" gem. Novak je igrao za taj-brejk, ali ga je tada Federer "brejknuo".

Kako je završio drugi, tako je ušao i u treći set Rodžer Federer.

Igrao je vrlo agresivno, na Novakov servis izlazio gotovo na mrežu, ali je Novak osvojio brejk više u trećem setu. Počistio je Rodžera sa terena za 5:4, a njemu tada nije pomogao ni fantastični servis, sve je Novak uspeo da vrati.

U četvrtom setu je prevladala psihološka prednost.

Novak je set odmah otvorio brejkom, pa imao i dva brejka prednosti i servirao na 5:2 za pobedu u meču. Međutim, Federer se nije predavao i ozbiljno je ugrozio Novaka i prišao mu na 5;4. I ne samo to, Novak je u poslednjem gemu ovog meča spasao čak tri brejk lopte, a onda iskoristio prvu meč loptu za VELIKU POBEDU pred 23.000 navijača koji su bili protiv njega.

Tom pobedom osvojio je drugi trofej na US Openu, a ukupno 10. trofej na grend slemovima, i postao sedmi teniser po broju osvojenih "slemova".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Etnolog

14.09.2015 19:24

23.000 navijaca nije moglo da ukapira da su "zadnja rupa na svirali" i da je Srpski car "Nole I" osvajac kojemu ne treba vojska navijaca jer boj bije srce u junaka i nek se zna :Caru Carevo !

ODGOVORITE