Додик плаћа посланике да би срушио СДС

Српска демократска странка неће подржати усвајање закона којим би право на мјесечну надокнаду од једне и по просјечне мјесечне плате, односно око 1.200 КМ, имали посланици првог сазива Скупштине Републике Српске, потврдио је данас предсједник СДС-а, Младен Босић.

Република Српска 14.09.2015 | 16:58
Додик плаћа посланике да би срушио СДС

Разлог за то је чињеница да је предсједник Републике Српске Милорад Додик предложио овај закон због личних политичких циљева и да њиме покушава да продуби конфликт са СДС-ом.

Босић је нагласио да Додиков закон не третира борце, а даје привилегије и опозиционим посланицима првог сазива Скупштине Републике Српске те стога очекује да предлагач повуче спорни закон.

Након сједнице Предсједништва СДС-а, на којој је разматран Нацрт закона о правима изабраних представника Републике Српске у периоду 1991 - 1996., који је предложио предсједник Српске Милорад Додик, Босић је подсјетио да је овај закон изазвао бројне котрадикторности и различита реаговања у јавности Републике Српске. 

"СДС признаје све заслуге људима који су учествовали у стварању Републике Српске", указао је Босић истичући да људи који су се први политички организовали те имали храбрости и воље да стану на чело СДС-а и воде политичке процесе треба да имају сва признања.

Међутим, додаје, овај закон нема такву намјеру.

"Овај закон не само да нема добру намјеру, него његова суштина није правична. Не може исти накнаду имати предсједник Народне скупштине Републике Српске или предсједник Републике Српске, као и опозициони посланик првог сазива Народне скупштине Републике Српске", рекао је Босић.

Упитао је и шта је и с великим бројем предсједника скупштина општина у ратном периоду који су такође имали огроман терет те командантима батаљона и борцима, који су и дали највећи допринос за Републику Српску...

СДС предлаже да се направи свеобухватан закон који ће третирати категорије које имају посебне заслуге за стварање Српске, а којим нико не би био доведен у дискриминаторски положај, а што, каже, сигурно не желе ни они који су били у првом сазиву Скупштине Републике Српске.

Нацрт закона о правима изабраних представника Републике Српске у периоду 1991 - 1996. предложен је за сутрашњу сједницу Народне скупштине Српске.

 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

луткар

14.09.2015 15:15

Младене, неће се забавити, он ће бити у прашини. Заслужио је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

14.09.2015 20:17

То је јасно свима!Поента је у томе што Миле није успио разбити СДС преко Еш Дауна,Чавића;Калинића,Стевандића,.....па неће ни сад!Ово су му последњи трзаји.СДС ЈЕ НЕУНИШТИВ!ЗАПАМТИТЕ ТО ДУШМАНИ!

Name

Гавро

14.09.2015 15:35

Опа бато! Ови пукли ко звецка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

14.09.2015 15:45

Потпуно исправно од стране СДС-а је овакво размишљање јер никад онај који је погинуо или био рањен не могу бити исти као онај који је сједио у скупштини и размишљао да ли му је прошао шлепер горива или лекова као поједини баш посланици из те скупштине а и Миле ронхил је био посланик и ако је он ствараоц српске онда нам закон и не треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОМО

14.09.2015 16:01

АКО СМО МИ СПАЛИ ДА НАМ У ПОЛИТИЧКОМ СИСТЕМУ ОНЕМОЋАЛИ МОМО БУДЕ ГЛАВНИ ИГРАЧ ОНДА СМО ЗРЕЛИ ЗА ПРОПАСТ. СТРАШНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

14.09.2015 16:07

Мој Мледене, пуцају они, пуцате ви, све пуца по шавовима, само још овај испаћени народ се неда, њему изгледа да је потаман...,народ се позабавио собом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

белај

14.09.2015 16:43

Не могу они ни мјесец да прође без неке афере, које забрињавају осиромашени и гладни народ Републике Србске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

14.09.2015 18:25

Избори се примицу док има пара треба обезбедити папке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

14.09.2015 18:58

То је све смислио предсједников савјетник Обрва Крајисник да би се домогао јос које маркице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

14.09.2015 19:59

ЦИЈЕНИ ЛИ ИКО МРТВЕ БОРЦЕ? ШТА СТЕ ДАЛИ ЊИХОВИМ ПОРОДИЦАМА? СРАМИТЕ СЕ БОГА И НАРОДА. ДЈЕЦА ПОГИНУЛИХ БОРАЦА СУ ШИКАНИРАНА НА СВАКОМ КОНКУРСУ. САМО ДЈЕЦА ПОЛИТИЧАРА ИМАЈУ СВЕ. НИ ДЈЕЦИ ИНАВАЛИДА И БОРАЦА НИЈЕ НИШТА БОЉЕ АЛИ ИМАЈУ БАР ОБА РОДИТЕЉА. ОВО ЈЕ ГАМАД КОЈА САМО КУПИ СЕБИ. НАЈБОЉЕ БИ БИЛО ДА ИМ СЕ УКИНУ СВА ПРИМАЊА ПО ОСНОВУ ПОЛИТИКЕ И ДА СЕ БАВЕ СВОЈИМ ПРОФЕСИЈАМА, А ПОЛИТИКОМ ДА СЕ БАВЕ ВОЛОНТЕРСКИ ПА ДА ВИДИМО КОЛИКО БИ ИХ БИЛО. СВЕ СЕ СВЕЛО НА ТО ДА ЊИМА БУДЕ ДОБРО. ОПОЗИЦИЈА САМО ПРИЧА, А НИШТА НЕ ПРЕДУЗИМА. ДОСТА ЈЕ ДЕМАГОГИЈЕ. РЕЗУЛТАТИ СУ БИТНИ. ДАЈТЕ НАМ КОНАЧНО РЕЗУЛТАТ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико

14.09.2015 20:03

Треба се умешати међу оне из Серије па како бог да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

микајло

14.09.2015 20:33

Па људи прицао ми један цовјек који је цлан Главног одбора СНСД-а ста је циљ и Додика и СНСД који зеле постици овим законом. То је да се разбије СДС тако сто ће неки људи из те странке бити незадовољни тиме сто посланици СДС-а не гласају за тај закон а ови као фол изворњаци СДС це тиме највисе профитирати јер их је пуно незадовољно радом врха СДС-а. Нисам ни СДС-овац нити СНСД-овац али сам толико паметан и знам ста је циљ овог закона. Нема ту никакве љубави ни према РС ни према њеним утемељитељима. ОО СНС Приједор

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЋО

15.09.2015 03:19

МИЛЕ ЋЕ ПРЕКО МИЋЕ МИЋИЋА ДА РУШИ СДС У БИЈЕЉИНИ ТО СУ ДВА НАЈВЕЋА ЛОПОВА ЖИВИ БИЛИ ПА ВИДЈЕЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

16.09.2015 12:28

Не брините се, Додик сам себе руси. Несто му ниста не полази за руком, не иде му бас све глатко.

ОДГОВОРИТЕ