ЕП: Радуљица заледио Финце! Слиједе Чеси!

Српски див Мирослав Радуљица полако улази у праву форму када је најпотребније.

Кошарка 14.09.2015 | 19:20
ЕП: Радуљица заледио Финце! Слиједе Чеси!

И поред тога што је мало спорије ушао у првенство, наш горостасни центар се вратио у великом стилу. Радуљица показује да ће у наставку нокаут фазе бити онај прави.

На прва два меча у групи, против Шпаније и Немачке је имао скроман учинак од по четири, односно седам поена. Против Исланда је уписао 13, Турске 20 а Италије 13 уз пет скокова и три асистенције. Прогресија у учинку се наставља против Финаца где је у победи наше селекције од 94:81 био убедљиво најбољи на терену са 27 поена и четири скока.

Радуљица је рођен 5. јануара 1988. у Инђији. Висок је 2,13. Каријеру је почео у млађим категоријама ФМП Железника. Играо је за Ефес, Албу, у сезони 2011/2012. за Партизан, потом за Азовмаш да би у јулу 2013. године потписао уговор са Милвоки Баксима. Није се снашао у НБА лиги, био је трејдован у Лос Анђелес Клиперсе, да би убрзо био отпуштен. У септембру 2014. потписује уговор са кинеским Шандонгом, где је на 14 мечева просечно бележио 18 поена и осам скокова. Почетком 2015. враћа се у НБА где потписује уговор са Минесотом, али се веома кратко задржао у овом клубу. У јулу 2015. потписује двогодишњи уговор са Панатинаикосом који тренира наш селектор Александар Ђорђевић.

У сениорској репрезентацији је од 2009. када је у Пољској освојио сребрну медаљу са екипом. После тога селектор Душан Ивковић га је дан пред почетак Светског првенства у Турској 2010. проглсио за прекобројног. Није наступао за репрезентацију до Светског шампионата у Шпанији 2014. када се вратио на “велика врата”. Део јавности је био скептичан поводом његовог позивања, али их је популарни “Брадуљица” демантовао на најбољи могући начин.

Оправдао је поверење селектора Александра Ђорђевића и на девет мечева просечно је постизао 13 поена и 4,6 скокова и био један од најбољих у освајању сребрне медаље.

Због свога специфичног имиџа, покупио је бројне симпатије и све уверио да је сјајан момак и кошакаш, који уме да подигне екипу и поправи атмосферу својим ентузијазмом. Очекујемо наставак његових добрих партија и не сумњамо да ће нам Радуљица и остали момци донести јос много радости.

Коментари / 0

Оставите коментар