EP: Raduljica zaledio Fince! Slijede Česi!

Srpski div Miroslav Raduljica polako ulazi u pravu formu kada je najpotrebnije.

Košarka 14.09.2015 | 19:20
EP: Raduljica zaledio Fince! Slijede Česi!

I pored toga što je malo sporije ušao u prvenstvo, naš gorostasni centar se vratio u velikom stilu. Raduljica pokazuje da će u nastavku nokaut faze biti onaj pravi.

Na prva dva meča u grupi, protiv Španije i Nemačke je imao skroman učinak od po četiri, odnosno sedam poena. Protiv Islanda je upisao 13, Turske 20 a Italije 13 uz pet skokova i tri asistencije. Progresija u učinku se nastavlja protiv Finaca gde je u pobedi naše selekcije od 94:81 bio ubedljivo najbolji na terenu sa 27 poena i četiri skoka.

Raduljica je rođen 5. januara 1988. u Inđiji. Visok je 2,13. Karijeru je počeo u mlađim kategorijama FMP Železnika. Igrao je za Efes, Albu, u sezoni 2011/2012. za Partizan, potom za Azovmaš da bi u julu 2013. godine potpisao ugovor sa Milvoki Baksima. Nije se snašao u NBA ligi, bio je trejdovan u Los Anđeles Kliperse, da bi ubrzo bio otpušten. U septembru 2014. potpisuje ugovor sa kineskim Šandongom, gde je na 14 mečeva prosečno beležio 18 poena i osam skokova. Početkom 2015. vraća se u NBA gde potpisuje ugovor sa Minesotom, ali se veoma kratko zadržao u ovom klubu. U julu 2015. potpisuje dvogodišnji ugovor sa Panatinaikosom koji trenira naš selektor Aleksandar Đorđević.

U seniorskoj reprezentaciji je od 2009. kada je u Poljskoj osvojio srebrnu medalju sa ekipom. Posle toga selektor Dušan Ivković ga je dan pred početak Svetskog prvenstva u Turskoj 2010. proglsio za prekobrojnog. Nije nastupao za reprezentaciju do Svetskog šampionata u Španiji 2014. kada se vratio na “velika vrata”. Deo javnosti je bio skeptičan povodom njegovog pozivanja, ali ih je popularni “Braduljica” demantovao na najbolji mogući način.

Opravdao je poverenje selektora Aleksandra Đorđevića i na devet mečeva prosečno je postizao 13 poena i 4,6 skokova i bio jedan od najboljih u osvajanju srebrne medalje.

Zbog svoga specifičnog imidža, pokupio je brojne simpatije i sve uverio da je sjajan momak i košakaš, koji ume da podigne ekipu i popravi atmosferu svojim entuzijazmom. Očekujemo nastavak njegovih dobrih partija i ne sumnjamo da će nam Raduljica i ostali momci donesti jos mnogo radosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar