Видео: Нолету је најљепше међу својима!

Новак Ђоковић контролисао је емоције током финала у ком је био потпуни аутсајдер, кад је подршка публике у питању. Али, загрљај с најдражима га је "отворио".

Тенис 14.09.2015 | 18:40
Видео: Нолету је најљепше међу својима!

Знате причу о Термопилу.

И мит. И лекцију из историје. А вероватно и већ култни филм "300".

Храбрих 300 Спартанаца супротставља се хиљадама и хиљадама Персијанаца, без страха и респекта према бројности противника.

Према сопственом признању, Новак је управо у том филму потражио инспирацију пред финални меч УС опена против Роџера Федерера. Знајући да ће у његовом "боксу" поред супруге Јелене, чланова стручног штаба и пријатеља, седети и "Леонида", шкотски глумац Џерард Батлер.

И заиста, могла би да се направи паралела када је у питању подршка коју су у ноћи између недеље и понедељка имали финалисти УС опена. Отприлике, 300 искрених навијача Новака Ђоковића супротставило се маси од 22.000 фанова Роџера Федерера, која је често прелазила границу доброг укуса.

Колико је само Новаку било драго, када је после освајања 10. гренд слем титуле могао да поступи у складу са сценариом и продере се из свег гласа, заједно са Батлером: ТХИС ИС СПАРТАААААААААА!

Антологијска сцена из филма "300" инспирисала је великог спортисту и џентлмена да се одупре потпуно бљутавом понашању Њујорчана и туриста на стадиону "Артур Еш", људима који су радили ствари које се не виђају ни на финалу Дејвис купа, попут прославе промашеног првог сервиса тенисера против кога навијате.

Али, Новак није частио публику било каквом критиком. После бурног финала највећи део времена потрошио је хвалећи великог ривала и великог шампиона, али одлазећег шампиона, Роџера Федерера.

Публици се само кратко и штуро захвалио и поручио да и даље осећа велику страст за тенисом, попут свог противника, страст која ће га гонити да још дуго долази на исто место и дуго побеђује, све и да до краја величанствене каријере не доживи да у Њујорку игра бар у коректној атмосфери.

"Прво, желим да искажем дивљење које осећам према ономе што представља Роџер и што ради за наш спорт", рекао је Ђоковић и по ко зна који пут подсетио на то како се треба опходити према противницима, чак и када су они уздржани, намрштени и штедљиви на речима.

А, баш такав је Федерер био ове ноћи после 21. пораза од Ђоковића, а трећег у четири грен слем финала.

"Била је ово изванредна сезона, иако је 2011. била можда најбоља, ову годину доживљавам на још лепши начин јер сам муж и отац. Волим овај спорт. И Роџер је рекао да има велику страст према овом спорту, па тако и ја. Да није тако не бих био овде", рекао је десетоструки грен слем штампион.

Браво Новаче. Немамо више тачну евиденцију колико стотина пута смо се због тебе осетили поносним и срећним!

Само напред. Још седам! Пардон, још осам...

Коментари / 0

Оставите коментар