Video: Noletu je najljepše među svojima!

Novak Đoković kontrolisao je emocije tokom finala u kom je bio potpuni autsajder, kad je podrška publike u pitanju. Ali, zagrljaj s najdražima ga je "otvorio".

Tenis 14.09.2015 | 18:40
Video: Noletu je najljepše među svojima!

Znate priču o Termopilu.

I mit. I lekciju iz istorije. A verovatno i već kultni film "300".

Hrabrih 300 Spartanaca suprotstavlja se hiljadama i hiljadama Persijanaca, bez straha i respekta prema brojnosti protivnika.

Prema sopstvenom priznanju, Novak je upravo u tom filmu potražio inspiraciju pred finalni meč US opena protiv Rodžera Federera. Znajući da će u njegovom "boksu" pored supruge Jelene, članova stručnog štaba i prijatelja, sedeti i "Leonida", škotski glumac Džerard Batler.

I zaista, mogla bi da se napravi paralela kada je u pitanju podrška koju su u noći između nedelje i ponedeljka imali finalisti US opena. Otprilike, 300 iskrenih navijača Novaka Đokovića suprotstavilo se masi od 22.000 fanova Rodžera Federera, koja je često prelazila granicu dobrog ukusa.

Koliko je samo Novaku bilo drago, kada je posle osvajanja 10. grend slem titule mogao da postupi u skladu sa scenariom i prodere se iz sveg glasa, zajedno sa Batlerom: THIS IS SPARTAAAAAAAAAA!

Antologijska scena iz filma "300" inspirisala je velikog sportistu i džentlmena da se odupre potpuno bljutavom ponašanju Njujorčana i turista na stadionu "Artur Eš", ljudima koji su radili stvari koje se ne viđaju ni na finalu Dejvis kupa, poput proslave promašenog prvog servisa tenisera protiv koga navijate.

Ali, Novak nije častio publiku bilo kakvom kritikom. Posle burnog finala najveći deo vremena potrošio je hvaleći velikog rivala i velikog šampiona, ali odlazećeg šampiona, Rodžera Federera.

Publici se samo kratko i šturo zahvalio i poručio da i dalje oseća veliku strast za tenisom, poput svog protivnika, strast koja će ga goniti da još dugo dolazi na isto mesto i dugo pobeđuje, sve i da do kraja veličanstvene karijere ne doživi da u Njujorku igra bar u korektnoj atmosferi.

"Prvo, želim da iskažem divljenje koje osećam prema onome što predstavlja Rodžer i što radi za naš sport", rekao je Đoković i po ko zna koji put podsetio na to kako se treba ophoditi prema protivnicima, čak i kada su oni uzdržani, namršteni i štedljivi na rečima.

A, baš takav je Federer bio ove noći posle 21. poraza od Đokovića, a trećeg u četiri gren slem finala.

"Bila je ovo izvanredna sezona, iako je 2011. bila možda najbolja, ovu godinu doživljavam na još lepši način jer sam muž i otac. Volim ovaj sport. I Rodžer je rekao da ima veliku strast prema ovom sportu, pa tako i ja. Da nije tako ne bih bio ovde", rekao je desetostruki gren slem štampion.

Bravo Novače. Nemamo više tačnu evidenciju koliko stotina puta smo se zbog tebe osetili ponosnim i srećnim!

Samo napred. Još sedam! Pardon, još osam...

Komentari / 0

Ostavite komentar