Салетов скенер: Гаги, Симон, Радуља, Ерцег...

Селектор Србије не говори често о индивидуалном учинку играча, али је у недељу ипак анализирао наступе њих неколико.

Кошарка 14.09.2015 | 16:40
Салетов скенер: Гаги, Симон, Радуља, Ерцег...

Екипа под вођством Александра Саше Ђорђевића остварила је први "микро" циљ на Еуробаскету 2015, пласиравши се међу најбољих осам, одакле се добро виде квалификације за Олимпијске игре у Рију.

Сада је време за оживљавање других, амбициознијих снова.

Тријумфом над незгодном и атипичном Финском (94:81), "орлови" су заказали четвртфинални дуел са Чешком, који ће бити одигран у среду. До тада, наш тим имаће два дана за одмор и припрему.

Анализирајући игру својих изабраника, Ђорђевић је у недељу оценио да их је пут из Берлина, уз промену хотела и дворане, извео из ритма у којем су се добро сналазили. Ипак, када подвуче црту - не може бити незадовољан.

Говорио је и о индивидуалним учинцима у осмини финала, јасно нагласивши које играче је видео као лидере у тријумфу

- Бјелица, Ерцег и Радуљица "читали" Финце

"Имали смо три јако важна играча - Зорана Ерцега (13п, 2/3 за три, 6ск), Мирослава Радуљицу (27п, 4ск) и Немању Бјелицу (19п, 14ск), који су нам дали много. Они су боље читали финску игру од других и помогли нашим играчима који су константно били удвајани. Они су били дистрибутери лопти и то је ствар коју смо пробали и које су испале одличне".

На потпитање у вези са данас најефикаснијим играчем, Ђорђевић је додао: "Радуљица је имао добре игре и у Берлину. Не сме да овде спусти тај ниво".

Говорио је селектор о још неколицини.

- Марко Симоновић

"Видели сте да смо на почетку мешали петорке и да смо то доста добро радили. Нашли смо решење у Симоновићу, који је унео потребну агресивност и спречио проток лопте".

- Драган Милосављевић

"Милосављевић је био јако значајан. Унео је добру енергију. Такмичења су таква, свако има добре и лошије роле и ово је била јако тешка утакмица за спољне играче".

- Стефан Марковић

"Стефан нам је донео неописиво много. Колику само сигурност он мени даје као играч... Прави је вођа на терену и сви га пратимо, сви пратимо његову енергију, жељу за борбом. И сад је било тако. Он не спушта ратнички гард".

- Немања Недовић

"Недовићу није лако. Он је на позицијама један и два. Играмо се сви и дајемо му много информација, али мислим да после овакве игре треба да се окренемо добрим стварима, јер стижу најважније утакмице, када свако мора да буде сигуран у себе и да има самопоуздања за оно што долази".

Коментари / 0

Оставите коментар